Madrasserne er båret ind i Forligsinstitutionen, hvor omkring 100 repræsentanter for arbejdsgivere og lønmodtagere i det offentlige fortsat forsøger at lande en aftale om overenskomst for Danmarks offentligt ansatte.
Forhandlerne troppede og i Forligsinstitutionen - eller Forligsen, som den også bliver kaldt - klokken 10 i morges.
Og mange havde lyttet til forligsmand Mette Christensen, da hun natten til onsdag udskød storkonflikten efter 19 timer i forligsinstitutionen. Her rådede hun nemlig alle til at medbringe tandbørster og soveposer.
Og når madrasserne her til aften er blevet båret ind, så skal man forstå det sådan, at forhandlerne tager forligsmandens ord bogstaveligt.
- Hun har indikeret over for parterne, at de går ind ad den dør i dag for at lave et forlig. For at lave en løsning eller at afgøre, at det ikke kan lade sig gøre, og så må storkonflikten komme, siger Casper Schrøder, økonomikorrespondent i DR Nyheder.
- De kommer ikke ud af Forligsinstitutionen, før der er en eller anden form for resultatet. En eller anden form for afklaring, fortsætter han.
Situationen er spidset til
Situationen har været tilspidset hele forløbet igennem, siden der blev varslet strejke fra lønmodtagernes side, og staten svarede igen med en lockout, der kan ramme op mod 500.000 offentligt ansatte.
Den sidste forhandlingsrunde sluttede uden resultat natten til onsdag. Der blev forhandlingerne sluppet, mens der blev forhandlet på statens område. Og det er der, forhandlingerne er fortsat i dag, fortælle Casper Schrøder.
- Og så er man fortsat med at tale om det meget komplicerede spisepause-spørgsmål. Altså medarbejderne i statens ret til at have spisepause i deres arbejdstid.
Casper Schrøder står foran forligsinstitutionen, hvor han har brugt adskillige timer i løbet af overenskomstforhandlingerne.
- Indenfor murene er situationen helt tydeligt spidset til her i løbet af aftenen, hvor der skal gives nogle endelige svar fra parterne.
- De skal give svar på, om de er klar til at indgå en aftale med det, der foreligger, eller skal forligsmanden erklære et sammenbrud i stedet for at lade forhandlingerne fortsætte, siger Casper Schrøder.
- Det er ikke sikkert, at vi står over for en endelig afklaring, men man befinder sig i en af de mest tilspidsede perioder i de her timer, som der har været et par stykker af i det her meget langstrakte forløb, siger Casper Schrøder.
Folkefest foran Forligsen
Mens forhandlerne går fra bord til bord inde i Forligsinstitutionen, er flere hundrede demonstranter mødt op på Sankt Annæ Plads i det indre København.
Her drikker de kaffe, og de kommer med opbakning til dem, der skal forhandle deres overenskomster på plads.
- Uden for forligsinstitutionen er det største opbud af mennesker, der har været i det her forløb. Der har været omkring 1.000 mennesker samlet foran Forligsinstitutionen her til aften.
Tidligere på aftenen trillede en pølsevogn ind på pladsen for at give dem energi til at fortsætte et par timer længere, mens temperaturen falder en smule i løbet af de de sene aftentimer. Men at solen er gået ned, har bestemt ikke taget gejsten fra demonstranterne.
- Man må karakterisere det som en mindre folkefest, der også fortsætter nu, siger Casper Schrøder.