Formiddag er blevet til eftermiddag og aften, og der forhandles stadigt mellem arbejdsmarkedsparter på de kommunale område i Forligsinstitutionen.
I dag sidder Michael Ziegler over for de kommunale lønmodtageres topforhandler Anders Bondo Christensen - og med forligsmand Mette Christensen som mægler mellem parterne.
DR Nyheders økonomikorrespondent, Casper Schrøder, hæfter sig ved, at forhandlerne på det offentlige område står mere samlet end tidligere ved dagens forhandlinger.
- Det vigtigste, vi har set i dag, er, at musketereden er blevet genbekræftet - nogen vil nok sige genoplivet. Det er sket, ved at fagbevægelsens forhandlere mødte op i samlet trop. Både forhandlerne fra det statslige, regionale og kommunale område mødte samlet op. Og det selvom det kun var på det kommunale område, man skulle forhandle i dag, siger Casper Schrøder.
- De har sendt et kraftigt signal om, at de står sammen.
De faglige organisationer er gået til de aktuelle overenskomstforhandlinger med krav om, at både lønstigninger, lærernes arbejdstidsregler og de statsansattes spisepause skal være forhandlet på plads, før der kan skrives under på de enkelte aftaler.
Klar til anden halvleg
Forud for udskydelsen af forhandlingerne i sidste uge var der ellers forlydender om, at en aftale kunne være rykket tættere på uden at opnå alle krav. Og derfor har de offentlige forhandlere samlet sig, vurderer Casper Schrøder:
- Vi så i sidste uge, op mod deadline for forhandlingerne, før de blev udsat, at Denis Kristensen fra FOA, sagde, at man ikke var så uenige, at der skulle en storkonflikt til, og det her godt kan afsluttes.
- Det sagde Dennis Kristensen, uden at vi havde hørt noget om spisepauser og lærernes arbejdstid - områder, der ikke vedrører ham. Dér blev musketereden testet. Den var truet på livet, siger Casper Schrøder.
Udsættelsen af konflikten har så genoplivet musketereden, fordi det har fjernet presset på forhandlerne.
- Man kan sige, at første halvleg blev afsluttet, da konflikten blev udskudt, og nu har man indtaget sine pladser til anden halvleg, og forhandlerne fra det offentlige står side om side, siger Casper Schrøder.
- Det er en meget lige kamp mellem parterne set ud fra det, vi ved. Men med udskydelsen har man taget noget af presset af parterne, og det har samlet forhandlerne fra det offentlige område igen. Men arbejdsgiversiden vil nok forsøge at splitte dem igen. De er i en meget stærk position, når de står samlet, afslutter Casper Schrøder.
Forhandlingerne er i skrivende stund stadig i gang i Forligsinstitution. Det forlyder, at forhandlingerne kan forsætte til ud på natten.