Her til formiddag trækker arbejdsmarkedets parter på det offentlige område igen i arbejdstøjet og forsøger at nærme sig nye overenskomster for næste tre år.
Topforhandlerne for henholdsvis kommunale arbejdsgivere og lønmodtagere, Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen er de første, der sætter sig ved forhandlingsbordet i Forligsinstitutionen.
Det sker klokken 10, hvor forligsmand Mette Christensen lukker døren og forsøger at få parterne til at nå til enighed omkring stridspunkterne om de kommende års lønstigninger og lærernes arbejdstidsregler.
- Vi havde forhandlinger for et par dage siden, og så har staten været inde i mellemtiden. Nu er det lidt spændende, om det giver anledning til, at vores arbejdsgivere i kommunerne kan komme lidt højere op med lønstigningerne, siger FOA-formand Dennis Kristensen, der også er næstformand i Forhandlingsfællesskabet.
Formøder og pressemøde inden lukket OK-møde
De offentligt ansattes forhandlingsdelegationer holder forinden da koordinerende møde fra klokken 8.30, hvorefter arbejdsgiverne holder et tilsvarende møde klokken 9.30.
Klokken 9.40 er der planlagt et såkaldt doorstep-pressemøde med de seks forhandlere for de offentlige organisationer foran Forligsinstitutionen.
Her deltager topforhandlere for de offentligt ansattes forhandlingsorganisationer - Flemming Vinther, Anders Bondo, Grethe Christensen, Dennis Kristensen, Bodil Otto, Lars Qvistgaard.
Storkonflikt kan lamme Danmark fra 22. april
Sent onsdag aften valgte forligsmand Mette Christensen at udskyde den varslede storkonflikt på det offentlige arbejdsmarked.
Det betyder, at en storkonflikt er nu tidligst kan begynde 22. april, hvor omkring 100.000 offentligt ansatte i givet fald vil strejke, hverefter arbejdsgivernes modsvar, en lockout, seks dage senere vil forhindre 440.000 ansatte i at møde på arbejde.
Forhandlingerne har fra starten af været fastlåste, og de helt store knaster i forhandlingerne er lønstigninger, lærernes arbejdstidsaftale og betalte frokostpauser.