Det bliver svært at finde tiden til at høvle de sidste knaster af, før en strejke bryder ud næste onsdag.
Det fortæller Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet, som organiserer 11 faglige organisationer.
- Det er svært at sætte odds på, men jeg tror mest, det ligner noget, der styrer mod en konflikt, siger Grete Christensen.
Hun er i dag inviteret ind i Forligsinstitutionen for at forhandle videre med Danske Regioner om overenskomster for de ansatte i regionerne.
I en pause fra forhandlingerne fortæller hun, at det stort set står stille:
- Klokken går, og der er ikke lang tid, før en konflikt kan træde i kraft. Men lige nu og her er der ikke så meget bevægelse.
Det er ikke kun fra toppen af fagforeningerne, at en storkonflikt virker som det mest sandsynlige scenarie.
Grete Christensen fortæller, at hendes medlemmer er klar til en omfattende konflikt, også selv om Danske Regioner stiller en stor pose penge frem:
- Vores medlemmer har set, at det her er et meget politisk styret forhandlingsforløb, som vi aldrig har set mage til før. De er helt klar på at stå fast på det her, også selv om vi måtte komme i mål med nogle lønmæssige resultater, så mener de også, det er vigtigt, at vi står sammen om de fælles resultater i hele fagbevægelsen.
På hospitalerne arbejdes der i øjeblikket på at gøre et nødberedskab klar til en strejke, som sender 100.000 offentligt ansatte hjem efterfulgt af en lockout af 440.000 lønmodtagere seks dage senere.
Det er også, hvad optager Sundhedskartellet mest, fortæller hun:
- Vi har meget travlt med at sørge for, at der er nødberedskaber klar derude. Vi skal under alle omstændigheder have et nødberedskab på plads, og vi har en hel del dialog med Danske Regioner om det, siger Grete Christensen.