Den verserende sag om hvidvask i Danske Bank fik i dag et nyt kapitel, da finansavisen Wall Street Journal skrev, at de amerikanske myndigheder undersøger Danske Bank.
Avisen citerer centralt placerede anonyme kilder.
En nyhed, som erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ikke ønskede hverken at be- eller afkræfte, da der er tale om markedsfølsomme oplysninger, der af samme grund er fortrolige.
En vurdering af Danske Banks ageren i sagen om de tusindvis af kunder, der har sendt store milliardbeløb igennem den daværende estiske afdeling, ville han til gengæld godt give.
- Det er pinligt for Danmarks største bank, og det er også et problem for Danmarks finanssektor, som kan få et dårligt ry i udlandet. Det er utroligt vigtigt, at der er tillid til danske banker.
Udenlandsk interesse
Mens Rasmus Jarlov ikke må kommentere på, hvilken dialog der er mellem de danske og udenlandske myndigheder, lægger han ikke skjul på, at den har fået folk uden for landets grænser til at spærre øjnene op.
- Sagen har selvfølgelig også interesse i udlandet, når en stor bank er involveret i transaktioner, som ser ud til at have rummet hvidvask for voldsomt store beløb, siger den konservative minister.
Dagens artikel i Wall Street Journal fik Danske Bank-aktien til at falde med én procent.
Har mistet syv milliarder i værdi
Efter afsløringen i sidste uge i samme avis om, at Danske Banks interne undersøgelse af transaktioner i den daværende estiske filial løber op i en sum af omkring 960 milliarder kroner, faldt aktien med fire procent og beskar bankens markedsværdi med syv milliarder kroner.
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet, indledte i august en strafferetlig undersøgelse af Danske Bank for mulig overtrædelse af hvidvaskloven.
Både det amerikanske børstilsyn, SEC, og det amerikanske justitsministerium har afvist at svare på DR’s henvendelser angående oplysningerne fra Wall Street Journal.