Først på dagen meddelte Danske Bank, at administrerende direktør Thomas Borgen er fritstillet og bliver afløst på sin post med det samme.
Nu bekræfter banken over for DR Nyheder, at også chefjurist Flemming Pristed fratræder sin stilling efter fem år i banken.
Selv giver han udtryk for, at sagen om mulige brud på hvidvasklovgivningen er medvirkende årsag:
- Særligt den seneste Estland-sag har været krævende, og det er et naturligt tidspunkt for mig at stoppe, nu hvor banken skifter CEO (administrerende direktør, red.), og bankens interne undersøgelse om Estland-sagen er blevet offentliggjort, udtaler han i en skriftlig kommentar.
Her begrunder han yderligere sin opsigelse med, at de opgaver, han blev ansat til at varetage - nemlig at reorganisere og modernisere det juridiske område i banken - nu er så langt, at han kan overlade det til sin efterfølger.
Flemming Pristed oplyser yderligere, at han forventer at stoppe inden for 1-2 måneder og ikke skifter job med det samme.
Bestyrelsesformand Ole Andersen udtaler, at Flemming Pristed har stået i spidsen for en "afgørende styrkelse" af det juridiske område på tværs af hele koncernen i de seneste fem år. - Der er ingen tvivl om, at det også har været en periode med mange svære sager med stor offentlig fokus, som Flemming har håndteret godt, men som også har været krævende. Derfor har jeg stor forståelse og respekt for hans ønske om at ville prøve noget andet.
Midlertidig topchef fra egne rækker
Opsigelsen er dagens anden nyhed om udskiftninger i toppen af bankkoncernen på Holmens Kanal i København.
Her til morgen meddelte banken, at topchef Thomas Borgen, der har stået i spidsen for banken i fem år, er blevet fritstillet og har afsluttet og overdraget sine opgaver til den øvrige direktion.
Jesper Nielsen, der er chef for Danske Banks bankforretning i Danmark, Banking DK, overtager stillingen som administrerende direktør midlertidigt.
Topchef Thomas Borgen skulle ellers have siddet på direktørposten, indtil en permanent afløser er fundet, men med dagens melding stopper han med øjeblikkelig virkning.
- Jeg er enig med bestyrelsen i, at det er bedst for alle parter, at den der leder direktionen er en, der kan være med til at følge beslutningerne helt til dørs, og da jeg som bekendt har sagt op, er det ikke mig, udtaler han i et skriftligt svar til DR Nyheder.
Danske Banks interne advokatundersøgelse, der blev offentliggjort 19. september, konkluderer, at ledelsen ikke kan pålægges et juridisk ansvar i forbindelse med den formodede hvidvask.
Banken har selv politianmeldt otte nuværende og tidligere medarbejdere i filialen i den estiske hovedstad Tallinn.
Dermed er mindst 26 personer i Estland blevet politianmeldt i forbindelse med sagen.
Herhjemme efterforsker bagmandspolitiet sagen med henblik på eventuelt at kunne gøre Danske Bank ansvarlig som juridisk person.
Banken risikerer en eller flere milliardbøder på grund af sagen. Først og fremmest i Danmark, men muligvis også i USA, da den formodede hvidvask kan være foregået med amerikanske dollars.