Kinesiske varer for 317 milliarder kroner bliver nu pålagt en told på 25 procent, inden de havner i hænderne på de amerikanske forbrugere.
USA's regering meddeler fredag eftermiddag dansk tid, at det første sæt af de bebudede toldsatser træder i kraft 6. juli.
Det er dårlige nyheder for danske virksomheder, at konflikten eskalerer mellem to af de største handelspartnere, siger Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank.
- I første omgang får den her handelskonflikt betydning for amerikanere og kinesere. Men vi må ikke glemme, at værdikæderne er globale. Og de ringe som spredes, når verdens vigtigste økonomier er i konflikt med hinanden, også vil ramme Danmark.
Den amerikanske præsident Donald Trump siger i en erklæring, at relationen til Kina er meget vigtig for ham, men at handlen mellem de to nationer er 'unfair'.
Det skader USA's sikkerhed og økonomi, lyder det fra Det Hvide Hus, hvor man afviser, at der er tale om en handelskrig.
Kinesisk modsvar kan udløse handelskrig
Det begynder dog unægteligt at ligne en handelskrig, hvis kineserne svarer igen på de nye satser, sådan som Kinas udenrigsminister Wang Yi har advaret om. Det mener Mikael Olai Milhøj.
- Vi er rigtig bange for en yderligere eskalering. Trump finder det legitimt at ramme kineserne, som finder det legitimt at svare tilbage. Og nu er der forlydender om, at Trump overvejer told på varer for yderligere 100 milliarder dollars. Sker det, så har vi nok en handelskrig, siger han.
Hvor mange penge, en handelskrig mellem USA og Kina, vil koste dansk erhvervsliv, er vanskeligt at gætte på, siger han.
Men danske virksomheder med fabrikker i Kina, der produceret varer til USA, vil lide under, at de amerikanske forbrugere vil se sig om efter hjemlige alternativer til samme varer.
Og så vil den danske transportbranche med A.P. Møller - Mærsk i spidsen blive ramt af en faldende fragtmængde mellem verdens to største økonomier.
- Det mest bekymrende vil dog være, hvis der kommer et skred i pessimistisk retning, hvor virksomheder i USA og Kina køber færre danske varer, end de ellers ville have gjort. Det ville være skrækscenariet, siger Mikael Olai Milhøj.
DI: Medicinsk udstyr og landbrugsvarer i fare
Hos Dansk Industri fortæller seniorchefkonsulent Peter Bay Kirkegaard, at man ser med bekymring på den amerikanske regerings ekstratold på kinesiske varer.
- Der er en række danske virksomheder, der har flyttet deres produktion til Kina for at servicere hele det globale marked. Og de risikerer nu at blive ramt, siger han.
Det drejer sig blandt andet om medicinsk udstyr, grønne teknologier og landsbrugsprodukter, der kan blive ramt af ekstratolden på 25 procent.
Hvis Kina svarer igen og pålægger amerikanske varer ekstratold, kan det dog omvendt give en lille konkurrencefordel til danske landbrugsvarer, som vil vinde markedsandele på det kinesiske marked, fortæller Peter Bay Kirkegaard.
- Men det er en kortsigtet gevinst, for al den uro, som der er, vil komme til at ramme os som en boomerang, siger han.