De offentligt ansatte med en lang videregående uddannelse har råbt allerhøjest ja til overenskomstforligene i stat, kommuner og regioner.
Paraplyorganisationen Akademikerne, der omfatter blandt andre Djøf, Dansk Magisterforening og Tandlægeforeningen har mønstret et samlet ja på 98,99 procent af de afgivne stemmer.
- Det er helt enestående. Både at så mange har været villige til at stemme, men også at opbakningen er så stor, siger Lars Qvistgaard, der er formand for hovedorganisationen med 369.000 medlemmer i de enkelte forbund.
Kæmpe ja - men mindre stemmeprocent
Stemmeprocenten er dog lavere end hos mange af fagforbundene under hovedorganisationerne LO og FTF.
Hos Akademikerne har 58 procent af medlemmerne i de enkelte forbund afgivet deres stemme.
Det er dog næsten en fordobling i forhold til 2015. Og derfor er det en tilfreds formand, der også kvitterer for stemmeprocenten.
- Jeg er utrolig glad for, at stemmeprocenten er vokset så markant. Det er historisk flot, og et resultat jeg gerne vil sige stort tak til medlemmerne for, siger Lars Qvistgaard.
Formand: Kvitterer for løsning på spisepausen
Ved de langstrakte overenskomstforhandlinger, der endte med forlig store bededag, har akademikerne i staten især kæmpet for at få den arbejdsgiverbetalte spisepause skrevet ind i overenskomsten.
Det lykkedes til sidst mod at måtte afgive en del af deres samlede lønstigninger over de næste tre år for at sikre sig retten til betalt spisepause.
Alt i alt vidner det store ja om stor tilfredshed med overenskomstresultatet, vurderer Lars Qvistgaard.
- De kvitterer for, at vi har varetaget deres interesser og stået sammen, når det gjaldt. Det har udmøntet sig i et resultat med pæne løsninger og en sikring af spisepausen fremadrettet, siger han.