Tre ud af fire lærere har sagt ja til overenskomstforliget fra store bededag.
Det klare ja til overenskomstaftalen for de næste tre år blev meldt ud fra Danmarks Lærerforening kort efter middag.
74,6 procent af de afgivne stemmer er faldet ud til ja-siden. Og det glæder formand Anders Bondo Christensen.
- Det er jeg selvfølgelig glad for. Og det er jeg, fordi min og hovedbestyrelsens analyse er, at selvom vi ikke fik det, som vi gik efter, så er det resultat, vi nåede i mål med, klart at foretrække fremfor at gå i konflikt 11. juni, siger han til DR Nyheder.
Helt konkret har 31.261 medlemmer af Danmarks Lærerforening stemt ja, mens 10.678 medlemmer har stemt nej.
Bondo: Aftale er bedre end alternativet
Forud var afstemningsresultaterne, der ventes at falde løbende fra de enkelte fagforbrund frem til på onsdag, var der stor fokus på afstemningsresultatet blandt de i alt 55.000 lærere i Danmarks Lærerforening.
Lærerne fik ikke en ny arbejdstidsaftale, som ellers var deres hovedkrav under overenskomstforhandlingerne. Men i stedet blev spørgsmålet om deres arbejdstidsregler lagt ind i en kommission, der skal undersøge sagen frem til næste overenskomst.
- Omkring udfordringer, som vi står med, både omkring arbejdstid og omkring hele folkeskolen, der tror vi trods alt, at den her aftale er bedre. Og derfor er vi glade for, at der er opbakning, siger Anders Bondo Christensen.
Ja'et fra medlemmerne af Danmarks Lærerforening er ikke ligeså tydeligt som i flere af de øvrige fagforbund, der har offentliggjort deres resultaterne af deres urafstemninger.
Hos pædagogerne i BUPL sagde 94 procent af deltagerne i afstemningen ja. Og det samme gjorde de stemmeberettigede hos HK Stat, der organiserer kontoransatte.
Hos FOA, der blandt andet organiserer sosu-assistenter, portører og hjemmehjælpere, sagde hele 95 procent ja.
Nu vil DLF omvende nej-sigere
Set i det lys er der forholdsvis mange nej-sigere i Danmarks Lærerforening, hvor hver fjerde altså har vendt tommelfingeren ned.
Men det er sjældent, at der ikke er 25 procent, der stemmer nej, lyder det fra formand Anders Bondo Christensen.
- Jeg er dog udmærket klar over, at dem, der ikke har stemt ja, jo ikke står med armene over hovedet. Og derfor også nu, at arbejdet for alvor begynder. Vi har indkaldt hele organisation fra bestyrelse til tillidsrepræsentanter for at se på, hvordan vi kan sikre, at der kommer positiv forandring som følge af det her resultat.
Ja'et blandt lærerne er større end ved forrige overenskomstaftale i 2015. Her var 70,1 procent af de afgivne stemmer i Danmarks Lærerforening til fordel for et ja.