Så er der godt nyt til alle, der ikke allerede har brugt tid og penge på at samle dvd-bokssæt med sci-fi-komedien 'Futurama'.
Viaplay har nemlig fået rettighederne til alle ti sæsoner, så nu er der mulighed for at kaste sig over 30 timers tidsrejseparadokser, sexrobotter og sci-fi parodier.
Historien om pizzabudet Fry, der bliver frosset ned ved et uheld og vågner 1000 år ude i fremtiden, har ofte mødt modstand fra tv-kanalerne, fordi handlingen var for bizar for deres smag.
Men nu hvor verden har vænnet sig til langt mærkeligere tv, er der her fem grunde til, at du skal give 'Futurama' en chance. Altså, hvis du kan lide avanceret populærvidenskab med pruttehumor.
'The Simpsons' på fremtidssyre
'Futurama' er skabt af Matt Groening, da hans serie 'The Simpsons' var blevet en landeplage i 90'erne og tv-selskabet Fox bare ville have mere.
Så fandt han på en rum-eventyrserie, der nok er tegnet i samme stil som 'The Simpsons', men ellers er omtrent så langt fra en historie om en ærkeamerikansk familie i forstæderne, som man kan komme.
Det er en form for retro sci-fi, hvor gammelt og totalt fremtidsagtig teknologi blandes frit sammen – som i antihelten Bender, der er en alkoholiseret stærkmandsrobot og som ligner en robotfantasi fra forrige århundrede, men som taler og tænker stort set som et menneske. Titlen 'Futurama' er meget passende hentet fra en fremtidsudstilling fra 1939.
De mest vanvittige bifigurer
Hovedpersonen Fry er så straight, som de findes (og hans manglende personlighed udvikler sig til et ret sjovt tema i serien), men kun for at kunne slippe af sted med det mest vanvittige hold af figurer omkring ham.
Alene på det rumskib, hvor han leverer pakker til hele universet, arbejder han sammen med en ekstremt kompetent kyklopmutant-pilot, en egocentrisk, cigarrygende robot og et tåbeligt hummeragtigt væsen ved navn Dr. Zoidberg, der bor i en skraldespand.
Dertil kommer geniale, tilbagevendende bifigurer som den ekstremt onde Mom, indehaveren af det intergalaktiske gigaselskab MomCorp og Nibbler, der er kykloppiloten Leelas supernuttede kæledyr, der viser sig at være af en hyperintelligent race og som er ansvarlig for at opretholde ro og orden i universet.
'Rick and Morty' på skuldrene
En af de mest populære nicheserier for tiden er den Dan Harmon-producerede tegnede sci-fi-serie 'Rick and Morty' (billedet, red.), som 'Futurama' i den grad har banet vejen for.
Psykedeliske videnskabelige ideer og paradokser i tidsrejser, mørkt stof og parallelle universer kombineret med ekstremt løssluppen, barnlig humor passer perfekt til en tegnet serie – det er lettere at tegne et parallelt univers end at bygge det, og pruttehumor passer bare bedre til tegnefilm).
'Rick and Morty' har helt klart forfinet opskriften, men når 'Futurama' rammer rigtigt, er det potentielt bevidsthedsudvidende. Som afsnittet om en tidsrejsemaskine, der kun kan rejse frem i tiden.
Seriøst, hvis du heller ikke har set 'Rick and Morty', så gør det lige, for den er også genial.
Verdens mest veluddannede manuskriptforfattere
På godt og ondt har 'Futurama's forfatterrum været det mest elitære, man kan forestille sig – i hvert fald på en tegneserie.
Flokken bestod af folk fra elite-universitetet Harvard og de havde tilsammen tre ph.d-uddannelser - blandt andet i matematik! - syv kandidatgrader og over 50 års universitetsuddannelse bag sig.
Så det er ikke så mærkeligt, at intet emne og ingen reference synes for intellektuel eller obskur for serien. Som hestevæddeløbet, der bliver afgjort med en såkaldt kvanteafslutning ('snyd! Du ændrede resultatet ved at måle det!'). Og det faktum, at Leela er opkaldt efter en klassisk symfoni fra 1948, 'Turangalîla-Symphonie'.
Så loyale fans kan ikke tage fejl
Langsomt men sikkert har 'Futurama' opbygget en lille, men loyal fanbase af nørder, der har kæmpet for serien og købt masser af dvd’er, hvilket har sikret seriens overlevelse på trods af svingende seertal på flow-tv.
Men det har ikke været uden kamp med direktionsgangene, hvilket betyder, at serien har været på flere forskellige kanaler og har været genoplivet adskillige gange.
Før den rigtige afslutning i afsnittet 'Meanwhile' er der faktisk tre andre afsnit, der har været skrevet som seriens afslutning i henholdsvis sæson 5, 6 og 8. Hvilket formentlig vil sige, at hele holdet bag har holdt afslutningstaler og drukket gravøl, for så at trække i arbejdstøjet igen nogle måneder senere. Tre gange!