Hit med 90'erne! 5 fede film der gør comeback i 2018

Genindspilninger af filmklassikere bliver også stort i Hollywood i 2018. Her er fem af dem, du skal glæde dig allermest til.

Filmen havde en genial blanding af komik og krimi, og så var det tydeligt, at vi var vidner til fødslen af en vaskeægte superstjerne i Jim Carrey, som tidligere havde imponeret i sketch-showet 'Saturday Night Live'. (Foto: © Archive Photos, 2012 Getty Images)

Det er mere populært end nogensinde før at genoplive gamle film, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbigt.

Lige nu er der flere hundrede potentielle reboots i støbeskeen, hvor gamle klassikere bliver børstet af og fortalt forfra i et mere moderne lys.

Juledag kom der en reboot af 90'er-filmen 'Jumanji', en film som jeg personligt tænker varmt tilbage på til trods for, at det ikke ligefrem er nogen 'Citizen Kane'.

Men når det kommer til vores forhold til nostalgiske film, er kvaliteten ikke nødvendigvis i højsædet, og de store Hollywood-studier ved da også præcis, hvilke følelsesmæssige knapper de skal trykke på for at få os i biografen.

At vores nostalgi kan bruges som afsæt for at tjene penge, er vist ingen hemmelighed, og desværre er resultatet af mange af disse genoplivede film tåkrummende dårligt og udelukkende lavet med profit for øje.

Men ingen kan tage nostalgien fra os og afspore vores barnlige glæde ved tanken om gensynet med alle vores yndlingsfilm, fra da vi var små.

Her kommer de fem reboots, der allerede er støbeskeen, og som jeg glæder mig allermest til.

(Foto: © George Rose, Getty Images)

Coming to America (1988)

Eddie Murphy var ustoppelig i 80'erne - først med sin grænseoverskridende standup-komik og senere som en af verdens absolut største komedieskuespillere.

Min personlige favorit fra hans side er 'Coming to America' fra 1988, hvor Murphy spiller en afrikansk prins, der vælger at flytte til Queens, New York for at finde kærligheden.

Filmen kan på mange måder synes naiv og en smule fordummende, når man ser den i 2017, men Eddie Murphys komiske timing og de velskrevne jokes redder den stadig hjem den dag i dag.

Nu lader det til, at Eddie Murphy, 30 år efter originalen udkom, er klar til at hoppe i løveskindet og genoptage rollen som Prince Akeem. Murphy har udtalt i et interview, at han er nysgerrig efter at se, hvordan Akeem ville reagere, hvis hans kone havde forladt ham og taget halvdelen af kongeriget med sig tilbage til USA.

Hvorvidt det bliver en del af plottet vides endnu ikke, men det er betryggende at vide, at Murphy lader til at være engageret i projektet, og at de originale forfattere er tilbage i skriverummet. Desuden instrueres opfølgeren af Jonathan Levine, der står bag sjove og anderledes film såsom kræft-komedien '50/50' og zombie-dramaet 'Warm Bodies'.

(Foto: © Disney, Getty Images)

The Lion King (1994)

Første gang jeg så 'Løvernes Konge' i Imperial i København, var jeg ikke bare godt underholdt, jeg var sønderknust over filmens dramatiske twists med Mufasas død som den ultimative mavepuster.

Siden hen har jeg set andre animationsklassikere som 'Dumbo', 'Pinocchio' og 'Bambi'og erfaret, at 'Løvernes Konge' faktisk er i den lettere ende af Disney-kataloget.

Filmens perfekte blanding af humor, dramatik og et af 90'ernes bedste soundtracks gør det til en oplagt kandidat at genopleve her 23 år efter, originalen første gang fik premiere.

Disney har allerede afsløret en af de mest imponerende casting-lister i nyere tid med navne som Beyoncé, Donald Glover, Seth Rogen, John Oliver, Keegan Michael-Key og James Earl Jones i de ledende roller.

Filmen instrueres af 'Iron Man'-instruktøren Jon Favreau, som efterhånden mestrer at følge fantasifulde live action-universer såsom 'Junglebogen', 'Elf' og 'Iron Man' succesfuldt til dørs.

Hvorvidt Elton John vender tilbage ved klaveret med nyt materiale vides endnu ikke, men jeg takker heller ikke nej til et genhør med de gamle klassikere.

(© Getty Images)

Ace Ventura (1994)

I 90'erne kunne ingen få mig til at grine som Jim Carrey.

Han brillerede i den ene sjove rolle efter den anden, men det var kæledyrsdetektiven Ace Ventura, der for alvor stjal mit hjerte.

Filmen havde en genial blanding af komik og krimi, og så var det tydeligt, at vi var vidner til fødslen af en vaskeægte superstjerne i Jim Carrey, som tidligere havde imponeret i sketch-showet 'In Living Color'.

Lige nu rygtes det, at den velfriserede detektiv vender tilbage, men det er endnu ikke klart, om det bliver i form af en tv-serie eller film. Umiddelbart passer karakterens egenskaber ret godt som parodi på de utallige krimi-serier, vi konstant bliver bombarderet med, så serieformatet ville måske være det mest oplagte format til at opklare kæledyrsmysterier i.

Det lader også til, at Jim Carrey er frisk på at medvirke i genoplivningen af 'Ace Ventura', men formentlig ikke i en ledende rolle - hvilket nok er meget godt, da vi er mange, der venter på et mere seriøst comeback fra hans side.

(© Twentieth Century Fox)

White Men Can't Jump (1992)

To af halvfemsernes helt store stjerner Woody Harrelson og Wesley Snipes havde sammen den ultimative kemi i sportskomedien 'White Men Can’t Jump', som også førte til yderligere samarbejde i den mindre heldige 'Money Train' et par år senere.

Sammen var de så über-cool, at drenge og piger rundt omkring på de danske basketball-baner i årevis skændtes om, hvem der var Sidney, og hvem der var Billy.

Nu lader det til, at vi får en genindspilning af filmen med den relativt ukendte - i filmsammenhæng - Blake Griffin i en af hovedrollerne, men meget mere ved vi endnu ikke om filmen.

Min bøn er, at de vægter kemien mellem de to hovedroller højere end noget andet. Det bliver i forvejen nærmest umuligt at ramme den magi, som originalen gjorde det med Snipes og Harrelson, men måske den unge skuespiller Michael B. Jordan - der ud over at have et passende navn til en basketball-film - ville kunne supplere Griffin godt.

Der er mange grunde til at være skeptisk, hvad angår det her projekt, men den originale films ret komplekse karakterer og autentiske samfundsskildring lægger ikke desto mindre en god grobund for en film, som kan føles aktuel i 2018 (hvor det rygtes, at filmen får premiere).

(Foto: © Warner Bros., Getty Images)

Police Academy (1984)

80'er-komik er en genre helt for sig selv.

Hvor vi i dag dyrker en mere underspillet og intellektuel form for komik, så var man i 80'erne ikke bange for at gå planken ud på banal og overdreven fysisk komik.

Komikere som Leslie Nielsen i 'Høj Pistolføring' og Chevy Chase i 'Fars Fede Ferie' var bannerførere for den bevidst dårlige smag i komediefilm, men det var betjentene fra 'Politiskolen' 1-7, der stjal mange folks hjerter.

Umiddelbart lyder en ide om at genoplive denne filmserie som et rent mareridt, men det lader til at blive med komikerparret Jordan Peele og Keegan Michael-Key ved roret.

De har begge haft massiv succes gennem de seneste år, og Peele har blandt andet overrasket alt og alle som instruktør på en af dette års mest roste film, gyserkomedien 'Get Out'.

De to komikere har altid en vis portion politisk bevidsthed med sig i baggagen, og i disse tider, hvor forholdet mellem USAs politistyrker og den afroamerikanske befolknings forhold konstant er på bristepunktet, kan de to komikere muligvis trække en kanin op af hatten og levere en både sjov og politisk potent komediefilm.