Lidt flere end hver tredje voksen over 18 år deler ikke seng, sofa og Netflix med en ægtefælle eller en kæreste på samme folkeregisteradresse. Det svarer til lidt over 1,6 millioner mennesker.
Skal man tro Danmarks Statistik er der dog fortsat mange, som vælger at blive gift eller bo sammen med kæresten.
Lidt over to millioner kvinder og mænd var i et ægteskab ved udgangen af december sidste år, mens der var 9.524 voksne af samme køn i et ægteskab.
Dr.dk har set nærmere på tallene op til, at DR1 i aften tager hul på fjerde sæson af ’Gift ved første blik.
'Gift ved første blik'
- •
I programmet 'Gift ved første blik' bliver vores tilgang til kærlighed og ægteskab udfordret på en ny måde. Otte singler deltager i eksperimentet om at indgå ægteskab - uden at have mødt hinanden før.
- •
Deltagerne har sagt ja til at blive matchet op af et hold eksperter for at give kærligheden endnu en chance - deltagere skal indgå et ægteskab med en fremmed de aldrig har mødt før og leve sammen som mand og kone i fem uger.
De er gift men bor hver for sig
Selv om to mennesker er gift, er det ikke selvfølgeligt, at de deler husleje, soveværelse og trådløst netværk på én adresse. Der er nemlig par, som har valgt at have to boliger, fordi det passer bedst ind i deres liv.
Det kan være, fordi de har arbejde i hver sin landsdel, eller at de hver især har børn fra tidligere forhold, og børnene ikke skal skifte skole, eller at ægteparret både vil bo i byen og på landet.
Danmarks Statistik har ikke præcise tal på, hvor mange ægtepar, der bor på to adresser, men vurderer det til at være fem procent af det samlede antal ægtepar.
I grafikken øverst i artiklen kan du læse mere om, hvordan enlige, ægteskab og parforhold fordeler sig på de tre aldersgrupper de 18-29-årige, de 30-50-årige samt kvinder og mænd over 60 år.