Retskorrespondent: Spørgsmålet er, om de tiltalte vidste det var terror

Anklagemyndigheden skal kunne bevise at terror-hjælp var forsætlig, siger retskorrespondent.

De fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein ved blandt andet at have købt en hættetrøje, ved at have stillet en computer til rådighed og ved at have skaffet ammunition, efter gerningsmanden havde udført det første angreb mod Krudttønden. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Når fire terror-tiltalte den 10. marts i år kommer for en dommer, afhænger sagen i høj grad af, om anklagemyndigheden kan bevise, at de tiltalte kendte til Omar el-Husseins terrorplaner.

Det forklarer DR Nyheders retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.

- Når man rejser tiltale efter terrorparagraffen, så handler det først og fremmest om, hvad der er foregået inde i deres hoveder. Hvad har deres hensigt været, siger hun.

De fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein ved blandt andet at have købt en hættetrøje, ved at have stillet en computer til rådighed og ved at have skaffet ammunition, efter gerningsmanden havde udført det første angreb mod Krudttønden.

- For at kunne få dem dømt for terrorisme, så kræver det, at de har vidst, at det, han ville lave senere om natten inde ved synagogen, har været terrorisme, siger Trine Maria Ilsøe.

De fire er altså kun tiltalt for at have hjulpet gerningsmanden inden angrebet på Københavns Synagoge i Krystalgade. Angrebet kostede vagten Dan Uzan livet, og to betjente blev såret.

Nu er det så op til anklagemyndigheden at bevise, om de tiltaltes handlinger op til angrebet skete i forsøget på at hjælpe gerningsmanden med at forberede en terrorhandling.

- Og det er så det, som den her sag, der nu starter her 10. marts, skal afgøre. Om de ting, de nu har hjulpet med, er nok til at få dem dømt, siger Trine Marie Ilsøe.