Det har trukket overskrifter hele dagen, at en eksplosion fandt sted i nat i Hellerup.
Ingen kom til skade i eksplosionen, men alligevel satte myndighederne alle kræfter ind i sagen, hvor gerningsmænd ifølge politiet har sprængt to håndgranater.
Eksplosionen fandt nemlig sted knap 100 meter fra den israelske ambassade.
Selvom politiet har slået fast, at det er for tidligt at pege på et motiv i sagen, så medgiver de, at det er "naturligt" at se på, om det har noget med ambassaden at gøre.
Ifølge DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, så påvirker det helt afgjort sagen, at den finder sted i nærheden af ambassaden for et land, der - med krigen i Gaza og verserende konflikter med lande i regionen - også står med et skærpet trusselbillede.
Hun var selv vidne til det massive opbud af teknikere og politifolk, der afspærrede et ganske stort område af villakvarteret, hvor ambassaden ligger.
- En eksplosion så tæt på den israelske ambassade skal de danske myndigheder tage meget alvorligt, siger retskorrespondenten.
- Der er i forvejen et højt trusselsniveau med hensyn til jødiske institutioner i Danmark, og det er også derfor, at sikkerheden, der omgiver ambassaden, er så stor, som den er.
Soldater bevogter ambassaden i Hellerup døgnet rundt, ligesom det er tilfældet ved jødiske institutioner i Danmark.
Politiets efterretningstjeneste vurderer også, at situationen i Mellemøsten skærper trusselbilledet herhjemme.
Tre personer hurtigt anholdt
Efter eksplosionen omkring klokken halv fire i nat ledte en intens efterforskning til tre anholdelser.
En enkelt person blev anholdt tæt på gerningsstedet, mens to andre på dramatisk vis blev anholdt i et tog, der ifølge politiet havde retning mod Padborg.
- Dansk politi vil ikke svare på, om det også er nogen, de kender til i forvejen, heller ikke selvom svenske medier nævner relationer til kriminelle grupperinger, siger Trine Marie Ilsøe.
Overfor DR har et chokeret vidne til den ene anholdelse i toget på Københavns Hovedbanegård fortalt om situationen, hvor en stor gruppe betjente ifølge vidnet pludselig kom ind i togvognen og "væltede ned" over den nu anholdte person.
Hun fortæller, hvordan han hurtigt blev "lænket fast" af betjentene, der beordrede folk til at sidde stille og ikke måtte filme, før de beordrede folk til ikke at røre den anholdtes taske.
Oplevelsen, som vidnet beskriver som ”sindssygt ubehagelig”, er et udtryk for situationens alvor, siger Trine Maria Ilsøe.
- De har villet sikre sig, at den person ikke har kunnet udøve nogen form for modstand, siger hun.
- Når man nærmer sig en person, man mistænker for at have en aktie i eller måske endda har været en af dem, der har været ude ved ambassaden og detoneret en håndgranat, så er det også en person, der viser en grad af voldsparathed. Derfor tager politiet ikke nogen chancer, når de foretager anholdelser af den karakter.
Mændene blev iført dna-dragter og fragtet ud af kupéen, hvorefter politiet brugte lang tid på at undersøge toget og den mistænkelige taske. Dragterne har en helt særlig rolle, fortæller retskorrespondenten.
- Man gør det blandt andet for at sikre eventuelle spor fra for eksempel sprængstoffer, siger hun.
Endnu engang svenskere
Det er fortsat meget tidligt i efterforskningen, og derfor er motivet fortsat uklart.
Men ifølge retskorrespondenten er det interessant, at der er tale om tre svenskere, fordi mange svenske unge over sommeren er blevet sigtet for at begå kriminalitet i Danmark.
Dansk politi har i den forbindelse beskrevet sager, hvor danske kriminelle betaler sig fra at skulle begå handlingerne selv.
- Det er påfaldende, at det sker på et tidspunkt, hvor unge svenskere er taget til Danmark for at begå kriminalitet på vegne af andre, siger hun.
- Men politiet ved ikke, om det er tilfældet i denne sag også.
Lige nu er to af personerne sigtet for "ulovlig våbenbesiddelse", men politiet ved ikke, om der er flere medgerningsmænd.
Også i Sverige har svensk politi kunnet berette om en hændelse nær den israelske ambassade i Stockholm.
I det svenske tilfælde er der tale om et skyderi ved den israelske i ambassade i Stockholm tirsdag, hvor ingen endnu er anholdt.
I den forbindelse har justitsminister Peter Hummelgaard (S) meldt ud, at de danske og svenske myndigheder arbejder tæt sammen.
Det samarbejde er ifølge Trine Marie Ilsøe indlysende, når de to episoder sker tæt på israelske ambassader med så kort mellemrum.
- Der er et højt trusselbillede, som de er nødt til at holde øje med, og derfor er det helt naturligt, at de har et meget tæt samarbejde, siger hun.