For 65-årige Britta Nielsen lød afgørelsen på seks år og seks måneders fængsel.
Den tidligere medarbejder i Socialstyrelsen er dømt for gennem 25 år at have svindlet for knap 117 millioner kroner og for at have lavet dokumentfalsk.
I begrundelsen for dommen lyder det, at hun har misbrugt sin stilling som offentlig ansat.
Her kan du se dommene i tidligere sager om økonomisk kriminalitet begået af personer ansat i det offentlige.
Svindel med udbytteskat: Fem års fængsel
Fem års fængsel fik den tidligere betroede skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen, da han i maj 2018 blev dømt for bedrageri og bestikkelse i Østre Landsret.
Skattemedarbejderen havde ansvaret for at godkende ansøgninger om udbetaling af udbytteskat til udenlandske selskaber.
Fra den stilling overførte han i 2007 et beløb på 37,4 millioner kroner i refusion for påstået udbytteskat til sin ven Torben Dileng, som så sendte pengene i skattely.
Sven Jørgen Nielsen fik selv to millioner kroner. Han var på tidspunktet for dommen 69 år, men den høje alder skulle ifølge landsretten ikke spille ind på straffen:
- Ved strafudmålingen har retten lagt vægt på, at tiltalte begik svindlen under misbrug af sin stilling hos Skat, lyder det i dommen.
- Tiltaltes alder kan ikke føre til, at straffen skal gøres helt eller delvist betinget.
Sagen blev opdaget tilfældigt, fordi politiet efterforskede en stor udbyttesag om svindel for 11 milliarder.
Under efterforskningen fandt politiet et brev, der indikerede, at skattemedarbejderen selv havde fået økonomisk gevinst ved at snyde.
Forsvarsmajor dømt: To års fængsel
En major hos forsvaret blev i 2014 idømt to års fængsel for mandatsvig og særligt groft databedrageri. Han var indkøbsansvarlig og bestilte blandt andet it-ydelser.
Samtidig oprettede han privat et it- og konsulentfirma, som han så fra Forsvaret bestilte ydelser hos.
Han godkendte, betalte og bogførte selv bestillingerne, selvom reglerne siger, at der skal være mindst fire øjne på den slags transaktioner.
På den måde misbrugte majoren gennem fire år sin betroede stilling til at overføre knap en million kroner fra Forsvarets Sundhedstjeneste til sin egen konto.
Retten i Roskilde fandt det formildende, at kontrollen i Forsvarets Sundhedstjeneste var dårlig, og at majoren derfor kunne gennemføre hele indkøbsprocessen på egen hånd.
- Der må henses til forholdene i tiltaltes tjenestetid, herunder ikke mindst det alvorlige svigt i ledelsens tilsyn og kontrol, lød det i dommen.
Regnskabschef overførte millioner: Tre års fængsel
I efteråret 2015 blev en tidligere regnskabsmedarbejder hos Københavns Kommune idømt tre års fængsel for underslæb, bedrageri og dokumentfalsk.
Den 50-årige medarbejder stjal ligesom Britta Nielsen over en lang periode på 13 år 17,7 millioner kroner fra sin arbejdsplads.
Blandt andet har den 50-årige taget af kassen ved at udstede checks, bestille rejsevaluta og overføre penge fra kommunen til sin private konto.
- Jeg fik mine kolleger til at skrive under på checks, som jeg bagefter påførte mit eget navn. Jeg camouflerede det med regninger, sagde han i Retten på Frederiksberg.
Under en ransagning af mandens lejlighed fandt politiet blandt andet flere dyre ure og over 5,2 millioner kroner i kontanter.
- Jeg kom ind i en ond spiral. Det var nok, fordi jeg manglede penge. Så tog jeg den lette løsning, sagde den tidligere bogholder i forbindelse med sin tilståelse.
Under retssagen fortalte han også, at alle pengene var blevet brugt på forbrug.
Borgmesters mandatsvig: To gange to år
Sagen skulle helt til Højesteret, før der blev sat et punktum med to års fængsel til Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte.
I 2008 blev han dømt for mandatsvig af særlig grov karakter.
Sagen handlede om, at Farum Kommune betalte entreprenørselskabet Skanska en overpris på ni millioner kroner for renovering af en idrætshal. Millionerne blev efterfølgende sendt videre til den lokale håndboldklub Ajax-Farum i form af et sponsorat.
Samtidig fik Peter Brixtofte yderligere to års fængsel for at have købt og drukket dyr rødvin på kommunens regning og for at optage ulovlige lån og skjule, at Farum Kommunes økonomi løb løbsk.
Endnu flere sager på vej
Ud over de sager, hvor der allerede er faldet dom, så var 2019 præget af, at svindelsagerne nærmest væltede ud af det offentliges skabe.
Særligt i december måned stod offentlige arbejdspladser i kø for at fortælle om politianmeldte medarbejdere.
Den 5. december 2019 kom det frem, at to tidligere medarbejdere hos Forsvarets Ejendomsstyrelse var blevet anmledt for svindel. Den sag efterforskes i øjeblikket af Midt- og Vestjyllands Politi og Nordjyllands Politi.
18. december blev direktør for Statens Serum Institut, Mads Melby, fritaget for tjeneste.
Ifølge Sundhedsministeriet havde to sager rejst spørgsmål om ledende medarbejderes sammenblanding af privatøkonomiske og forskningsmæssige interesser.
Dagen efter sendte Sygehus Lillebælt en pressemeddelelse ud om, at en tidligere betroet medarbejder var blevet anmeldt for millionsvindel.
Flere personer er sigtet i sagen. Det er endnu uvist, hvordan den formodede svindel er foregået.
Og så sluttede året også af med, at en institutionschef i Kriminalforsorgen blev sendt hjem.
Det skyldtes 'mulige uregelmæssigheder' i Kriminalforsorgens indkøbspraksis. Undersøgelserne i den sag er endnu ikke færdige.