Fem mænd er tiltalt i en sag om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.
De fem mænd er tiltalt for i alt 450 forhold om bestikkelse, medvirken til bestikkelse og mandatsvig af særligt grov karakter.
Sagens anklageskrift omfatter bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner.
To af de tiltalte er tidligere civilt ansatte hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. De er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af værdier for henholdsvist cirka 1.740.000 kroner og 35.250 kroner.
Tre andre tiltalt
I samme sag er en tidligere ansat i en entreprenørvirksomhed tiltalt for at have bestukket de to ansatte i Forsvaret og for at have begået mandatsvig af særligt grov karakter for mere end 1.100.000 kroner over for sin nu tidligere arbejdsgiver.
Og endelig er der rejst tiltale mod to selvstændigt erhvervsdrivende. Ifølge anklageskriftet har de medvirket til bestikkelse og mandatsvig for samlede beløb på henholdsvist 775.000 og 689.375 kroner.
Sagen stammer tilbage fra 2016, og der er ifølge DR Nyheders oplysninger ikke tale om den nye sag, hvor Forsvarsministeriet i går bekræftede, at to personer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er politianmeldt.
Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf af forskellig længde til de fem tiltalte.
Sagen forventes at vare tyve dage i retten og vil blive behandlet ved Retten i Viborg, men er endnu ikke berammet.
Yderligere to personer politianmeldt
Det vides endnu ikke i hvilket omfang sagen fra 2016 trækker tråde til den rapport fra Rigsrevisionen, som bliver fremlagt i dag.
I går kom det nemlig frem, at to personer er blevet politianmeldt, efter at Rigsrevisionen har afdækket, hvordan medarbejdere i styrelsen har kunnet bestille varer og tjenesteydelser, kvittere for modtagelsen og godkende betalingen for varerne og tjenesteydelserne,
Det har betydet, at den enkelte medarbejder selv har kunnet gennemføre fiktive indløb på vegne af styrelsen. Det er to medarbejdere nu mistænkt for at have gjort, hvorfor de er blevet politianmeldt.
Forsvarsminister Trine Bramsen kaldte over for DR Nyheder sagen for meget alvorlig.
- Der er ingen tvivl om, at det her er rigtig skræmmende læsning, og jeg ser på sagen med største alvor. Derfor har jeg allerede sendt et rejsehold afsted, som skal kulegrave, hvordan det her kunne ske, om der har været samspil med andre myndigheder og om, hvordan vi kan undgå at det kan ske i fremtiden. Derudover kører der et politispor, siger hun.