Moderniseringsstyrelsen om kadetkonflikten: Vi har strakt os langt

Moderniseringsstyrelsens vicedirektør afviser at tage skylden for kadetkonflikten

Politikadetterne har stadig ingen overenskomst og kan derfor endnu ikke starte deres arbejde. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

De nyuddannede politikadetter skulle være begyndt på arbejdet med at aflaste politiet, når det gælder grænsebevogtningen. Men forhandlingerne mellem Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen om en overenskomst for kadetterne er gået i hårdknude.

Moderniseringsstyrelsens vicedirektør, Linda Nordstrøm Nissen, afviser, at man fra statens side står i vejen for at nå frem til en aftale.

- Vi er kede af, at kadetterne i dag står i en uafklaret situation. Vi ønsker at finde en løsning, og vi synes, at det er ærgerligt, at det ikke har været muligt, siger hun og fortsætter:

- Vi synes, at vi har strakt os langt, og vi synes, at det må være muligt at lave en aftale om et nødberedskab, så der kan laves en overenskomst og de kan komme ud at arbejde som politikadetter.

Politiforbundet mener, at man i tilfælde af en strejke blandt de nye kadetter i stedet må bruge politibetjente, der er ansat på tjenestemandsvilkår og derfor ikke kan strejke.

Men det afviser Linda Nordstrøm Nissen.

- Det er en overenskomst, som vi laver for politikadetterne, og derfor mener jeg også, at det er inden for den overenskomst, at vi skal finde løsningen. Jeg synes ikke, at vi skal komplicere det - vi kender også andre overenskomster, eksempelvis forsvaret og sygehusene, hvor man har et nødberedskab. Der siger man, at hvis der er en strejke-situation, så er der en friholdelse, og så skal vi have et beredskab.

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt har tidligere på dagen konstateret, at forhandlingerne desværre er gået fuldstændig i hårdknude:

- Jeg er dybt ulykkelig over det, der nu sker. Jeg er så ked af, at de her stakkels mennesker som har brugt et halvt år på intensivt undervisning, nu står med nogle kompetencer, som de ikke kan bruge, siger Claus Oxfeldt.