Mettes statslige arbejdsplads blev flyttet ud: Nu kan det ske igen

Hun ser ingen anden udvej end at sige op, hvis hendes styrelse bliver en del af udflytningsplanerne.

- Jeg er glad for, at der forhåbentlig kommer en afklaring meget snart, fordi det er vanskeligt at være i en situation, hvor jeg ikke ved, om min arbejdsplads bliver flyttet eller ej, siger Mette Poulsen, der er fuldmægtig i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som kan ende med at blive flyttet væk fra København (© (c) DR)

Om kort tid skal 38-årige Mette Poulsen måske ud og finde et nyt job.

Som fuldmægtig i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, risikerer hun nemlig, at hendes arbejdsplads flytter ud af København som en del af regeringens udflytningsplaner af statslige arbejdspladser, der forventes at blive præsenteret i nær fremtid.

Og hvis hendes arbejdsplads ryger med i puljen og flyttes langt væk fra Hovedstadsområdet, så er der ingen anden udvej end at lægge en opsigelse på chefens bord.

- Jeg ville desværre ikke have mulighed for at flytte med arbejdspladsen, fordi jeg har en kæreste med skiftende vagter, der har en datter her i København. Og det er ikke muligt for dem at flytte med til for eksempel Jylland pga. min bonusdatters øvrige familie. Så ville jeg i sidste ende være nødt til at sige min stilling op, siger Mette Poulsen.

Følelsen af nervøsitet og uro i kroppen er noget, som Mette Poulsen har prøvet før. Da regeringen i 2015 rykkede 3.900 arbejdspladser ud af København endte hendes daværende arbejdsplads under Styrelsen for Forskning og Innovation, der nu hedder Styrelsen for Forskning og Uddannelse, med at blive udflyttet til Odense Kommune.

Hendes daværende arbejdsplads skulle være udflyttet inden for 13 måneder, så tiden var knap, da hun skulle finde et nyt arbejde.

- Det lykkedes mig at finde et nyt job lige før min arbejdsplads blev udflyttet. Det var ikke nogen nem proces at finde et nyt arbejde, fordi man konkurrerede med rigtig mange andre "udflytningsramte" med den samme profil som mig. Så jeg var virkelig glad og lettet, da jeg fandt et arbejde, så jeg ikke var nødt til at gå på dagpenge, siger hun.

Hvis din nye arbejdsplads udflytter, hvad gør du dig så af tanker i forhold til dine jobmuligheder?

- Det har blandt andet været attraktivt for mig at have et job i det offentlige, fordi der har været en stor jobsikkerhed. Det er det ikke længere, når ens stilling risikerer at flytte fra tid til anden. Hvis min arbejdsplads flytter igen, vil det lidt føles som om, at jeg er blevet fyret to gange, siger hun og forklarer, at hun har overvejet muligheden for at søge over i det private.

Hvad ville det betyde for din arbejdsplads, hvis den bliver udflyttet?

- Jeg frygter, at det vil betyde meget længere sagsbehandlingstider og lavere kvalitet i periode, der vil gå ud over borgerne. Vi har en sagsbehandlingstid på cirka to måneder, men jeg har set, hvor hurtigt at sagerne kan hobe sig op. Og det vil de hurtigt kunne gøre, hvis der kun er få, der flytter med.

Glad for snarlig afklaring

Regeringen meddelte i oktober, at de ville foretage endnu en større udflytning af statslige arbejdspladser. Tusindvis af statsansatte har nu ventet i mere end tre måneder på at få afklaret deres fremtid.

Det var meningen, at regeringen skulle melde ud hvilke og hvor mange, der skulle udflyttes, i december sidste år. Men udmeldingen blev udskudt til januar, hvilket fik blandt andet fagforeningen Djøf Offentlig til at udtrykke bekymring.

- Der er rigtig mange statsansatte, der lige nu går med ondt i maven og må gå på juleferie med den usikkerhed, at de ikke ved, om deres arbejdsplads skal flytte. Det er rigtig ærgerligt for de mennesker, sagde formand Sara Vergo.

Og netop uvisheden for, hvad der skal i fremtiden, er lige nu noget af det hårdeste at kæmpe med for fuldmægtig Mette Poulsen.

- Jeg er glad for, at der forhåbentlig kommer en afklaring meget snart, fordi det er vanskeligt at være i en situation, hvor jeg ikke ved, om min arbejdsplads bliver flyttet eller ej, siger hun og fortsætter:

- Jeg bruger rigtig lang tid på at tænke over, hvad mine muligheder er, hvis min arbejdsplads bliver udflyttet. Det er selvfølgelig ikke rart ikke at vide, hvad man skal lave i fremtiden også i forhold til ens karrieremuligheder.