Medarbejderne i Kulturstyrelsen er stærkt kritiske over Dansk Folkepartis planer om at flytte institutionen ud af København.
Danmarks næststørste parti vil flytte en række styrelser - heriblandt Kulturstyrelsen - ud af byen for at skabe flere arbejdspladser i provinsen. Men forslaget er indtil videre blevet kritiseret af medarbejderne fra Geodatastyrelsen, NaturErhvervsstyrelsen samt Miljøstyrelsen.
Nu følger Kulturstyrelsen trop, og tillidsrepræsentant Eva Sønderstrup-Andersen fortæller, at det har været det helt store samtaleemne på arbejdspladsen, siden DF satte navn på de 12 styrelser i mandags.
- Når man gør noget uden ordentlig analyse og viden om de områder, man melder ud, så er det en hån mod de medarbejdere, som hver dag leverer et stort arbejde. Den usikkerhed, de skaber, er ikke hensigtsmæssig for en organisation og det arbejde, de udfører. Det skaber stor utryghed, lyder det fra Eva Sønderstrup-Andersen til DR Nyheder.
Utryghed hos medarbejderne
Hun forventer, at der er flere medarbejdere, som ikke vil have mulighed for at flytte med, hvis det bliver aktuelt.
- Man skaber utryghed hos en række medarbejdere, der ikke ved, om de er købt eller solgt. De ved ikke, hvordan deres fremtid ser ud, og det påvirker produktiviteten negativt, siger Eva Sønderstrup-Andersen, der forudser, at en eventuel flytning vil gå udover fagligheden.
- Kulturstyrelsen er karakteriseret ved en meget stærk og specialiseret faglighed. Vi har ansat mange forskellige fagmedarbejdere, og det er ikke sikkert, de kan flytte med, og på den måde mister man megen viden på området. Det vil tage årtier at genopbygge det, og det vil være ødelæggende for hele kulturområdet, understreger Eva Sønderstrup-Andersen.
Hun peger ligeledes på, at Kulturstyrelsens omdrejningspunkt er i København.
- Mange af de institutioner, vi servicerer, ligger i hovedstadsområdet. Vi modtager mange besøg i hovedstandsområdet, og vores samarbejdspartnere og leverandører er her, så alene i rejseudgifter vil det bliver meget dyrt, vurderer hun.