Det er snart dommens dag for tusindvis af statslige ansatte, der får svar på, om netop deres arbejdsplads skal flyttes væk fra København.
Regeringen forventes nemlig at præsentere deres plan for hvilke statslige arbejdspladser, der skal udflyttes fra København, og hvor de skal flyttes hen. Det sker under to og et halvt år, efter at regeringen rykkede 3.900 statslige arbejdspladser til provinsen.
Blandt de statsansatte, der sidder med nerverne uden på tøjet i disse dage, er kæresteparret Mark Neumann og Simone Nielsen, der begge arbejder i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
- Det er jo bare sådan en sort sky, man har over sig. Lige pludselig sker der et eller andet, og måske bliver man ramt, og måske bliver man ikke ramt. Det ved man ikke, siger Mark Neumann, der er specialkonsulent i styrelsen, hvor han har arbejdet i ni år.
For fuldmægtig Simone Nielsen er det uvisheden om fremtiden, der får hjertet til at banke allermest af nervøsitet.
- Det er en svær situation at gå og vente på, og det føles lidt som en dom. Lige pludselig skal jeg måske tage stilling til, om jeg vil rive min etablering her i København op og flytte et sted hen, som jeg ikke selv har valgt, siger hun.
Kæresteparret har endnu ikke besluttet, om de ønsker at flytte med, hvis deres arbejdsplads bliver trukket op af Sophie Løhdes udflytningshat.
- Vi sidder forskellige steder i organisationen, så vi risikerer sådan set også at blive rykket forskelligt. Simone kan jo ende i Nordjylland, og jeg kan blive her eller omvendt. Eller vi kan risikere, at vi begge to bliver flyttet, men til forskellige lokationer, siger Mark Neumann.
Fagforeninger kritiske over for udflytningsplaner
Det er anden gang, at regeringen flytter statslige arbejdspladser ud af København. Den første runde blev påbegyndt i slutningen af 2015 og er endnu ikke helt færdig.
Statsrevisorerne har bedt Rigsrevisionen om at evaluere den første udflytning herunder forberedelserne op til, de økonomiske omkostninger, og om det har ført til dårligere kvalitet i en periode.
Rapporten er dog forventeligt først færdig til sommer, og det har fået flere fagforeninger til at løfte øjenbrynene over regeringens hastværk.
De mener nemlig, at regeringen skulle have ventet til, at rapporten lå helt klar, før de gik i gang med runde to.
- Jeg synes, at skatteborgerne er bedst tjent med at kende konsekvenserne af den her udflytning, lyder det fra formanden fra Djøf Offentlig, Sara Vergo, der er blandt kritikerne.
Regeringens 'hastværk' ærgrer også specialkonsulent Mark Neumann fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
- Jeg havde jo håbet på, at evalueringerne lå der. Så hvis jeg potentielt skal udflyttes, så havde jeg et klart billede af, på hvilken måde det kommer til at påvirke mig i det daglige, når udflytningen er sket, siger han.