Står det til regeringen, skal planerne om at sætte fem nye havvindmølleparker op tæt ved de danske kyster droppes.
Det sker, fordi regningen for den grønne omstilling herhjemme er blevet for høj.
Og ved at droppe flere kystnære havvindmøller, der ellers blev aftalt i energiforliget fra 2012, vil regeringen samlet spare staten for ca. syv milliarder kroner.
Milliarderne kommer nemlig til at mangle, når den såkaldte PSO-afgift bliver afskaffet inden for de kommende år. Staten vil da gå glip af milliarder fra afgiften.
PSO er den el-afgift, der opkræves via el-regningen, og som er forbrugernes og virksomhedernes bidrag til den grønne omstilling, Danmark gennemgår. Men som EU har sagt, at Danmark skal fjerne, og derfor skal Danmarks mål om lavere CO2 finansieres på anden vis, mener regeringen.
Nu er det op til partierne, der aftalte energiforliget at drøfte, om man kan nå til enighed omkring at droppe mølleprojekterne ved kysterne.
Dansk Folkeparti jubler, mens de røde partier er rasende over planerne. Der er derfor lagt op til heftige politiske diskussioner i den kommende uge.
Møllerne skulle have ligget følgende fem steder: Bornholm, Smålandsfarvandet, Sæby, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.
Danmark har haft havvindmølleparker siden 1991, da den første blev etableret ved Vindeby på Lolland.
Der er to havvindmølleparker på vej, som skal stå helt færdige i 2020. Den ene ved Horns Rev i Nordsøen og den anden ved Kriegers Flak i Østersøen.
Grafikken viser, hvor der allerede er opført havvindmøller, og hvor regeringen vil droppe at opføre nye.