Skat erstattes af syv nye styrelser og 500 arbejdspladser skal flyttes fra hovedstaden og ud i resten af landet.
Det var meldingen fra regeringen, da den tidligere i dag præsenterede sin plan for, hvordan der skal rettes op på et skandaleramt skattevæsen.
Tidligere erfaringer med udflytninger har vist, at blot ganske få medarbejdere flytter med, når deres arbejdsplads flyttes ud.
Men der er ingen grund til at forvente, at det bliver svært at finde de mange medarbejdere, som skal være med til at genskabe tillid til skattemyndighederne, mener professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.
- Det er jo ikke nødvendigvis sværere at rekruttere nye medarbejdere bare fordi, man flytter ud. Erfaringerne fra tidligere udflytninger viser jo, at rekrutteringsgrundlaget bliver større.
Per Nikolaj Bukh nævner som et eksempel, at Statens Administration fik omkring 200 ansøgninger til fire stillinger i Hjørring.
Samtidig understreger han dog, at det kan være problematisk, hvis de såkaldte fagspecialister risikerer at blive tabt med udflytningerne.
Det samme kan bekymre hos skattemedarbejdernes organisation, Dansk Told & Skatteforbund.
- Vi ved, at for mange flytninger betyder en reduktion i produktionen, og at nogen vil forlade Skat med tab af kompetencer til følge. Og det vil være ærgerligt, forklarer formand Jørn Rise.
Derfor opfordrer han ledelsen til at gribe overgangen an på en "elegant måde" ved at lytte til medarbejderne og indrette sig fleksibelt i overgangsperioden. For eksempel ved at lade folk arbejde hjemmefra til de har mulighed for at flytte.
- Vi skal bruge hele paletten
Det er dog ikke kun de 500 udflyttede arbejdspladser, som sætter gang i jobsamtalerne i skattevæsenet.
Ifølge Skatteministeriet skal skattevæsenet rekruttere og oplære op mod 3.300 nye medarbejdere frem mod 2021, fordi 2.300 skattemedarbejdere vil stoppe eller få nyt job, og 1.000 nye stillinger - som også skal placeres uden for hovedstadsområdet - bliver oprettet.
Til den tid vil skatteforvaltningen være samlet i 26 byer rundt om i Danmark og ifølge Skatteministeriets tal have 7.990 ansatte.
- Man kan spørge sig selv, om det er mere realistisk at forestille sig, at alle de nye medarbejdere skal findes i hovedstadsområdet, siger Per Nikolaj Bukh.
Ifølge Jørn Rise går der et sted mellem et halvt til 2,5 år, før en ny medarbejder er blevet oplært til jobbet i Skat. Alt efter hvilket område de sidder med.
Og den oplæring skal håndteres uden at tage opmærksomhed fra de nuværende medarbejdere - enten i den nye professionsbachelor i Skat eller andre dele af uddannelsessystemet, mener Jørn Rise.
- Vi skal bruge hele paletten, så oplæringen ikke går ud over produktionen - altså skatteopkrævningen. For går det ud over produktionen, så går det også ud over indtægten til samfundet i den periode.
Fra 1. juli 2018 skal syv nye styrelser med hovedsæder rundt om i Danmark overtage opgaverne fra Skat. Ifølge regeringens plan sker placeringen af de nye styrelser og arbejdspladser gradvist frem mod 2021.