Det gule skilt med de blå bogstaver "Skat" forsvinder.
I stedet tager syv nye styrelser over 1. juli 2018 med hovedsæder rundt om i Danmark.
Den nye motorstyrelse får hovedsæde i Aalborg og skal bemandes med mellem 250 og 300 medarbejdere.
En af hovedopgaverne for den nye styrelse bliver at holde styr på registreringen og kontrollen med motorkøretøjer i Danmark.
Særligt kontrollen med leasingbiler vil være i fokus, står der i VLAK-regeringens plan.
- Det er en fremragende dag, lyder reaktionen fra Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Socialdemokratiet.
Han glæder sig over udsigten til flere statslige arbejdspladser i landsdelen.
- Det kommer til at betyde, at vi får nogle ekstra statslige arbejdspladser, som vi har rigtig meget brug for i forhold til de mange unge mennesker, der bliver uddannet her i Aalborg, siger borgmesteren og tilføjer:
- Det her er et løft til hele Nordjylland. Jeg synes, det er super positivt.
En glad Aalborg-borgmester kalder dagen for "fremragende":
Hvis staten får brug for det, stiller Aalborg-borgmesteren gerne folk til rådighed, så den nye styrelse kommer godt fra start.
- Hvis staten har behov for det, nedsætter vi meget gerne en task force, der kan være med til at hjælpe med alt fra bygninger til forskellige issues i forhold til rekruttering af arbejdskraft og sådan noget. Det vil vi meget gerne være behjælpelige med, siger Thomas Kastrup-Larsen.
Glæde i Aarhus
Samme melding kommer fra den socialdemokratiske Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der melder sig klar til at hjælpe, så udflytningen af Toldstyrelsen til Aarhus bliver en succes.
- Vi er altid glade, når der bliver skabt arbejdsplader i Aarhus og ikke mindst, når det er arbejdspladser, som kan være med til at sikre, at vi har et effektivt og skatte- og toldsystem i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard.
Tilliden til skattevæsenet skal genopbygges, og det kan Aarhus ifølge borgmesteren være med til.
- Jeg tror, det bliver rigtig spændende at være en del af, så der ligger nogle spændende jobmuligheder for aarhusianerne, når det her for alvor kommer til at rulle, siger Jacob Bundsgaard.
I alt 600 til 650 medarbejdere får ansættelse i den nye toldstyrelse, som får hovedkarter i Aarhus, men også skal have ansatte ved grænserne til Danmark.
Der blev grinet ved pressemødet, da en journalist spurgte, hvordan skatteminister Karsten Lauritzen (V) har fundet frem til, hvor de nye styrelser i skattevæsnet skal placeres:
- Man kan ikke organisere sig ud af problemer
Den nye organisering vil dog ikke umiddelbart føre til store succeser for skattevæsnet, lyder det fra Jørn Rise, der er formand for fagforeningen for de ansatte i skattevæsnet, Dansk Told og Skatteforbund.
- Man kan ikke organisere sig ud af problemer. Man er simpelthen også nødt til at se på ressourcesiden, siger han.
Med den kommende omlægning ser formanden en god begyndelse, men det kræver flere penge at få et velfungerende skattevæsen.
- Jeg håber, at skatteministeren lever op til sit tilsagn om, at når finanslovsforhandlingerne kommer, vil han godt være med til at se på, at der kan komme ekstra ressourcer til skattevæsnet, siger Jørn Rise.
Først på den anden side af 2021 regner fagforeningsformanden med, at skattevæsnet er oppe i gear igen efter omlægningen og de nyansættelser, som skal finde sted nu.
Ifølge Skatteministeriet skal skattevæsnet rekruttere og oplære op mod 3.300 nye medarbejdere frem mod 2021, fordi 2.300 skattemedarbejdere vil stoppe eller få nyt job, og 1.000 nye stillinger bliver oprettet.
Til den tid vil skatteforvaltningen være samlet i 26 byer rundt om i Danmark og ifølge Skatteministeriets tal have 7.990 ansatte.
De nye styrelser vil have hovedsæde i nedenstående byer, men styrelserne vil også have kontorer i andre byer, så ikke alle medarbejderne vil arbejde i de byer, der er udpeget på kortet: