Der bliver i disse timer bidt ekstra mange neglerødder og røget flere cigaretter end normalt rundt om i landet.
I morgen får de 93.924 personer, som har søgt ind på en videregående uddannelse efter sommerferien, nemlig svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse.
Men for 23.342 af dem – hvilket svarer til 25 procent af ansøgerne – bliver det en noget nedslående nyhed, de kommer til at læse.
De er nemlig hverken blevet optaget på deres førsteprioritet eller på af de andre uddannelser, som de har søgt ind på.
Det viser tal fra Den Koordinerede Tilmelding under Uddannelses- og Forskningsministeriet, som netop er blevet offentliggjort.
Sværest med kunstneriske uddannelser
Halvdelen af dem har ikke fået en plads, fordi de ikke har et højt nok karaktergennemsnit til at komme ind på deres ønskede uddannelser. Den anden halvdel er blevet afvist, da de enten ikke opfylder adgangskravene til uddannelserne, eller fordi de har trukket deres ansøgning tilbage.
Sidste år var det 24 procent af ansøgerne, der fik den nedslående nyhed, og derfor er andelen af ikke-optagne samlet set steget med et procentpoint siden 2014.
28 procent af dem, der har søgt ind på en professionsuddannelse, har fået afslag. På erhvervsakademierne og universiteterne er henholdsvis 24 og 22 procent af ansøgerne blevet afvist.
Det er især de personer, der har søgt ind på medie- og kommunikationsuddannelserne samt de kunstneriske bacheloruddannelser, som skal have ekstra meget is maven frem mod midnat. Her er henholdsvis 33 og 35 procent af ansøgerne blevet lukket ind.
Omvendt er 88 procent af dem, der har søgt ind på en uddannelse inden for enten det maritime eller det tekniske område, blevet optaget, viser tallene.
Universiteterne mest populære
Samlet set er 65.298 personer blevet optaget på de videregående uddannelser.
11.508 er blevet tilbudt en plads på et erhvervsakademi, 24.529 personer har fået en plads på en professionsuddannelse, mens 45 procent er blevet optaget på en akademisk bacheloruddannelse.
Mere end 5.000 personer har derimod fået tilbudt en standby-plads på en videregående uddannelse.
Siden 2007 er optaget på de videregående uddannelser øget med 21.606, hvilet svarer til 49 procent.
Selvom ansøgere først modtager endelig svar i morgen den 30. juli, så kan du allerede fra i aften kl. 24 klikke dig ind på dr.dk, og se, hvilket gennemsnit det kræver, at komme ind på de forskellige uddannelser. I vores interaktive grafik, kan du også sammenligne på tværs af universiteter og uddannelser.