Copenhagen Marathon skærper sikkerhed med betonafspærringer

Politiet har bedt arrangørerne om at sætte afspærringer op før maratonløbet i København i morgen.

Betonklodser er løbende blevet sat op på centrale steder i København for at skærpe sikkerheden efter lastbilangrebene i Berlin og Stockholm. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Betonafspærringerne på Strøget og flere andre steder i København får nu følgeskab.

I anledning af Copenhagen Marathon, som finder sted i morgen, vil en del øvrige betonafspærringer være at finde langs ruten, der blandt andet strækker sig over Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og indre by.

Opsætningen af betonafspærringer sker efter politiets ønske på baggrund af deres risikovurdering af begivenheden. Det oplyser Dorthe Vibjerg, som er direktør i Sparta, der arrangerer Copenhagen Marathon.

- Vi planlægger det i tæt samarbejde med politiet, som fortæller, hvordan vi skal forholde os. Og vi er blevet bedt om at sætte betonafspærringer op, siger hun.

Dorthe Vibjerg tilføjer, at hun ikke kan oplyse, hvor på ruten betonafspærringerne er placeret, og hvor mange der er tale om.

Københavns Politi skruede op for sikkerheden, efter at et lastbilangreb i december ramte et julemarked i Berlin. Betonafspærringer er blevet sat op ved blandt andet Strøget, Tivoli, Nyhavn og ved Zoologisk Have.

Også i Aarhus, hvor motorløbet Classis Race afholdes i denne weekend, har man sat ekstra betonafspærringer og hegn op for at forhindre terrorangreb. Her er det dog arrangørerne selv, der står bag den skærpede sikkerhed, og ikke politiet som har bedt om den.

Første år med afspærringer

Dermed er det første år, at der er placeret betonafspærringer langs ruten til Copenhagen Marathon. Men de omkring 10.500 løbere vil ifølge Dorthe Vibjerg ikke blive besværet af de nye sikkerhedsforanstaltninger.

Hele ruten til Copenhagen Marathon er i morgen lukket for bil- og bustrafik fra klokken 7 til klokken 16. Du kan se ruten her.

To sluser ved Nørre Farimagsgade og Sølvgade giver biler mulighed for at krydse ruten. Disse sluser er under Hjemmeværnets opsyn, fortæller Dorthe Vibjerg.

Hun regner med, at omkring 100.000 tilskuere vil følge løberne langs hele ruten, som starter og slutter ved Islands Brygge.

På Copenhagen Marathons hjemmeside bliver københavnerne opfordret til at lade bilen stå derhjemme og benytte sig af cykel eller offentlig transport. Flere buslinjers ruter bliver påvirket af løbet, mens metro, S-tog og regionaltog kører som normalt.

DR Nyheder forsøgte forgæves at få en kommentar fra Københavns Politi inden artiklen blev udgivet.