Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Billedserier
Lydbilledserier
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg

S og den svære integration Til tema forsiden
 
 
Helle Thorning Schmidt
Helle Thorning-Schmidt - får på puklen af fagbevægelsen for integrationsaftalen med regeringen og Dansk Folkeparti.
Foto: DR, © DR
 
Fagbevægelsen skoser S for integrationsaftale
4. juli 2005 09:22 Politik
Oprøret i det socialdemokratiske bagland over integrationsaftalen breder sig nu til store dele af fagbevægelsen, skriver Berlingske Tidende.

Udlændigeaftalen kort
Regeringen indgik d. 17. juni 2005 en politisk aftale med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti om integration.
Aftalen som koster 580 millioner kroner over de næste to år, skal bringe over 10.000 flere flygtninge og indvandrere i arbejde.
Partierne er blandt andet blevet enig om at lave en integrationskontrakt, hvor dem, som ikke overholder kontrakten, bliver trukket i kontanthjælpen.
Forsørgertillægget for ægtepar på kontanthjælp afskaffes, så det fremover kun er personer, der inden for de seneste to år har haft 300 timers ordinær beskæftigelse - og dermed vist at man står til rådighed for arbejdsmarkedet - der kan få ydelsen.
Fremover skal de kommuner også belønnes, som gør en aktiv indsats for at få udlændinge i arbejde, mens de kommuner som er passive får mindre.
Der nedsættes en arbejdsgruppe, som skal se på udvisningsreglerne.

Fagforeningerne 3F og FOA mener, at stramningerne over for indvandrere og flygtninge er så voldsomme, at Socialdemokraterne burde have droppet at indgå forlig med regeringen og Dansk Folkeparti.

- Partiet lægger stemmer til en aftale, der trækker tæppet væk under indvandrere og svage danskere uden at sætte ret meget andet i stedet. Socialdemokraterne burde ikke være gået med i aftalen, for man kan slet ikke se, hvor de socialdemokratiske fingeraftryk er, siger Jane Korczak, næstformand i Danmarks største fagforening 3F.

To punkter vækker harme
Hun bakkes op af formanden for de offentligt ansatte i FOA.

- Det ser ud, som om Socialdemokraterne har hjulpet regeringen til at lave en endnu strammere aftale, end regeringen selv ville have lagt navn til uden S. Jeg ved ikke, hvad Helle Thorning-Schmidt vil med aftalen ud over at vise, at hun kan indgå forlig, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Det er især to punkter i integrationsaftalen, der vækker harme i fagforeningerne: At forældre kan trækkes i børnechecken, hvis ikke de lever op til kommunens påbud om, at børnene for eksempel skal møde i skole - samt at ægtepar på kontanthjælp kan miste den enes ydelse, hvis ikke personen har arbejdet 300 timer på to år.

Kritik kan skade partiet
Men den interne kritik af integrationsaftalen kan skade Socialdemokraterne, advarer integrationsordfører Anne Marie Meldgaard.

Hun frygter, at fortsat uro gavner regeringen og skader partiets muligheder for at genvinde regeringsmagten.

- Jeg tror, at regeringen sidder og klapper i deres små hænder over, at vi i vores parti ikke kan holde en fast linje i forhold til både forlig og deres indhold, siger Anne Marie Meldgaard til P1, Danmarks Radio.


 
Fagbevægelsen skoser S for integrationsaftale
Omfattende integrationsudspil - men få nyheder
Ældre indvandrere skal i arbejde
Thorning vil foreslå Fogh integrationspolitik
Politisk aftale om integration på plads
Thorning og Fogh mødtes om integration
Intet er sket siden integrationsmøde
Nye indvandrere skal indgå en kontrakt
S-borgmestre imod udlændingeaftalen
Læs hvad Socialdemokratiet siger om aftalen på partiets hjemmeside
Læs hele aftalen om integration her
 Til toppen    Du er her: Forside / Baggrund / Articles