Dansk sanger var ærlig om ensomhed - og så kom reaktionerne: 'Jeg blev vildt rørt'

19-årige Mikkel Baadsgaard blev overvældet over reaktionerne, efter han fortalte om at have det svært.

(Foto: © Betina Garcia, DR)

Dyrt tøj, masser af venner, penge, succes og likes.

Det er det typiske billede, mange tegner af sig selv på sociale medier, og et ideal, som for størstedelen af os er umuligt at leve op til.

Og selvom de fleste nok også er klar over, at det ikke er realistisk altid at være succesfuld og ovenpå, så kan det alligevel være sårbart at blotte sig og droppe illusionen om det "perfekte liv".

Det gælder også for 19-årige Mikkel Baadsgaard fra Sønderborg, der laver musik under navnet BAADS, og som er en af de fem finalister i talentprojektet KarriereKanonen.

Alligevel var det nøjagtig, hvad han gjorde, da han i starten af året løftede sløret for sin musik, som han ellers havde holdt for sig selv, siden han gik i gang med at lave den sidste sommer.

Lyt til BAADS' første single, 'I mine drømme når jeg falder', mens du læser videre:

I en artikel her på dr.dk fortalte han nemlig ærligt om, at han har følt sig ensom og kæmpet med frygten for ikke at være god nok - følelser, han også beskriver i sin musik.

Det gjorde han i håb om, at andre unge også kan bruge hans sange og budskaber til at håndtere de ting, der kan være svære at snakke om.

- I min folkeskole havde jeg en følelse af at være en kæmpe taber. Jeg var en meget tynd, stille dreng, som gik hjem og spillede 'World of Warcraft' hver dag, og jeg havde ingen tætte venskaber eller nogen, jeg hang ud med, sagde han blandt andet til dr.dk i januar.

Og kort tid efter, under en bytur med sine venner, blev han gjort opmærksom på, at indsatsen havde givet pote.

- Der var overraskende mange, der kom hen og sagde, de havde læst artiklen og syntes, det var rørende og interessant. De kunne se sig selv i nogle af de ting, jeg havde sagt, som mange måske ikke snakker om, fortæller Mikkel Baadsgaard, som følte sig ensom, da han var yngre, og senere kæmpede med at finde sig til rette i pludselig at blive populær på gymnasiet - og på Instagram - på grund af sin modelkarriere.

Havde brug for at høre, at andre ikke altid har optur på

Særligt responsen fra en fyr, der gik på samme gymnasium som Mikkel Baadsgaard, står klart i hans hukommelse.

- Han kom hen til mig og sagde, at han blev mega overrasket over det, der stod i artiklen, fordi han havde syntes, at jeg var en af dem, der altid var så overskudsagtig og cool. Det blev jeg vildt rørt og beæret over, fordi jeg tænkte præcis det samme om ham, fortæller Mikkel Baadsgaard og fortsætter:

- Han havde kunnet bruge det, jeg havde sagt, fordi han også selv havde det sådan nogle gange. Og han havde brug for at høre, at andre ikke altid har overskudsagtig optur på.

I januar fortalte Mikkel Baadsgaard om de følelser, hans musik tager udgangspunkt i. Og det fik flere jævnaldrende fra hjembyen Sønderborg til at reagere. (Foto: © Betina Garcia, DR)

Selvom det rørte at få reaktioner på sin ærlighed, overrasker det ham ikke, at andre kunne tænke sådan om ham. Man går jo netop ikke og flager med alle sine følelser til hverdag, siger han, og ligesom de fleste andre prøver han at fremstå cool.

Og det er nøjagtig det, han bruger sin musik til: At få afløb for de følelser, der gemmer sig under den cool overflade. Og at dele de ting, der kan være svære, som også kan give mening for andre end ham selv.

Selvom det kan være intenst og nervepirrende, synes han nemlig, at man i sidste ende får meget mere ud af det, i forhold til blot at fortælle om, hvor fedt man har det.

- Det er betryggende at vide, at andre støtter op om en, når man blotter sig, og forstår en. Og det er en kæmpe motivation for mig at vide, at andre kan spejle sig i den musik, jeg laver.

Har ikke travlt

BAADS har indtil videre kun udgivet én sang, og musikprojektet er stadig meget nyt. Alligevel er det gået over al forventning for den unge sanger, sangskriver og producer i løbet af de seneste par måneder.

Først blev han nemlig udvalgt som Månedens Kanon i talentprojektet KarriereKanonen og blev spillet på P3. Siden blev han en del af KarriereKanonens talentudviklingsforløb, som blandt andet indebærer vejledning og undervisning i alt fra sceneoptræden, sangskrivning, kommunikation og musikbranche.

Se BAADS optræde med 'I mine drømme når jeg falder' ved KarriereKanonens semifinale den 6. marts 2020:

Og nu er han altså også en af de fem finalister, som skal dyste om de to endelige vindertitler ved finalen i KarriereKanonen, som afholdes 19. juni.

- Det var fuldstændig uventet, at jeg skulle komme så langt. Jeg er ret sikker på, at den her coronatid har lagt lidt en dæmper på det hele, for jeg er blevet ret zen omkring det hele. Selvom det også er ærgerligt, at det momentum, der var opbygget, er faldet lidt nu, fortæller han.

I stedet for at ærgre sig over tingenes tilstand har Mikkel Baadsgaard brugt en masse tid på at lave mere musik. Han har både fået stablet samarbejder og studie-sessioner på benene online og lavet musik på egen hånd. Det har nemlig givet ham ekstra blod på tanden at blive opdaget, anerkendt og at få feedback fra professionelle musikbrancheaktører.

Men selvom han på det seneste har fået ekstra fart på på musikfronten, er det ikke, fordi han har travlt, understreger han. Og han vil for alt i verden undgå at gøre noget forhastet.

- Jeg vil bare gerne udgive musik og se det udvikle sig stille og roligt og ikke blive fanget af tanken om, at jeg hellere må smede, mens jernet er varmt, og udnytte den eneste chance for, at nogen hører mig. Sådan tror jeg ikke, man skal se på det, forklarer han.

Mikkel Baadsgaard drømmer først og fremmest om at danne sig et netværk i musikverdenen, som kan hjælpe ham med at blive bedre til at lave og udgive musik og for alvor få den ud over rampen. Og ikke mindst om at føle sig rigtigt klar til det, så han kan udgive musikken med ro i maven.

- Jeg vil meget hellere tage min tid og gøre det ordentligt. Jeg har ikke travlt. Jeg er kun 19, og jeg skal nok nå det.

BAADS planlægger at udgive mere musik og spille koncerter, når det engang bliver muligt igen. Til en start i sit lokalområde, hvor han også håber at involvere lokale producere i sin musik, så de kan hjælpe hinanden fremad. (Foto: © Betina Garcia, DR)