De skulle have optrådt til udsolgt show - men unge talenter måtte kæmpe om finaleplads for tomme sale

Deltagerne i talentprojektet KarriereKanonen måtte gå på scenen uden et publikum, da den ellers udsolgte semifinale løb af stablen i aftes.

Det manglende publikum forhindrede ikke de ti bands og solister i at give den alt, hvad de havde, under fredagens ti koncerter. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Der var store følelser i luften, og der blev grinet, grædt og krammet, da KarriereKanonens semifinale løb af stablen i DR Koncerthuset i aftes.

Her var det meningen, at ti unge, nye musiknavne skulle optræde på skift og overbevise både publikum og KarriereKanonens jurymedlemmer om deres talent og potentiale i håb om at gå videre til finalen i maj.

Men tingene viste sig ikke at gå helt som planlagt. I løbet af fredag blev det nemlig besluttet, at koncerterne måtte afvikles uden publikum som en direkte konsekvens af myndighedernes anbefaling om, at man resten af marts udskyder eller aflyser alle arrangementer, hvor flere end 1.000 mennesker er samlet.

Selvom den udsolgte semifinale ikke skulle rumme 1.000 gæster, valgte DR Koncerthuset at tage sine forholdsregler for at være på den sikre side på grund af manglende retningslinjer for arrangementer med under 1.000 mennesker.

Det forhindrede dog ikke de ti bands og solister i at efterlade nerverne i backstage-lokalet og indtage scenen med selvsikkerhed, høj energi og et brændende håb om at komme frem på den danske musikscene.

Og heldigvis var semifinalisterne gode til at støtte op om hinanden under koncerterne, så det ikke gik alt for stille for sig i Koncerthusets studie 2 og 3.

Alle ti bands og solister er siden januar blevet coachet i blandt andet musikbranchen, kommunikation og sangskrivning gennem talentudviklingsorganisationen Bandakademiet.

Og i aftes var det altså blevet tid til at vise, hvad de kan på en scene - for nogen før allerførste gang -, inden fem finalister udvælges og offentliggøres mandag.

Dr.dk har spurgt KarriereKanonens ti semifinalister, hvorfor de er Danmarks næste stjerner.

1

TERESE

  • - Jeg har været spændt og nervøs. Og det har været så sindssygt underligt, at der ikke skulle være et publikum alligevel, men der er jo ikke rigtigt noget at gøre, sagde Terese efter sin optræden. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Terese Skovhus er fra Vestfyn og bor i København. Hun startede sit soloprojekt for tre år siden. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Den 31-årige sanger og sangskriver Terese Skovhus, som laver musik under navnet TERESE, åbnede ballet i aftes.

Hun har spillet i forskellige bands i mange år, men for tre år siden skrev hun sin første sang på dansk, som blev starten på hendes soloprojekt.

- Jeg er Danmarks næste stjerne, fordi jeg, selvom der er referencer til gamle tider i min musik, krydrer det med noget nyt. Jeg vil dyrke fællesskabsfølelsen, når jeg spiller koncerter. Man skal have lyst til at synge med og kramme den, der står ved siden af, selvom man ikke kender vedkommende. Det er mit mål. Og måske kan man genkende sig selv i noget af det, jeg synger om, lød det fra Terese Skovhus efter aftenens første koncert.

TERESE indtog scenen med sin dansksprogede popmusik, heriblandt sangen 'De lyser blå', som er den sang, hun er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se hende optræde med 'De lyser blå' her:

2

Bbybites

  • Bbybites havde på trods af sygdom glædet sig til at spille sin semifinalekoncert. - Der var lige lidt med min stemme under første nummer, fordi jeg har haft ondt i halsen. Men ellers synes jeg, det gik rigtig godt. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Bbybites er 24-årige Martha Maj Hauptmanns kunstnernavn. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Det er gået stærkt for Bbybites, med det borgerlige navn Martha Maj Hauptmann, på det seneste.

Udover at være blevet udvalgt til KarriereKanonen har hun for nylig udgivet sin første officielle single 'Cuffin Season', hun har spillet til Vegas Udvalgte i København og har desuden flere koncerter i kalenderen.

Og i aftes spillede hun altså en af dem i DR Koncerthuset.

- Det er måske kliché, men jeg kommer med noget, som der ikke er andre, der gør i hele verden, synes jeg. Et nyt twist. Jeg laver noget, som folk kun laver samples af. Og jeg vil gerne lave det, uden at det er et sample. Jeg har noget at byde på, sagde Martha Maj Hauptmann efter sin optræden.

Den 24-årige sanger og sangskriver laver urban popmusik og skriver tekster om emner som identitetskrise og kærlighed.

Og så kan hun lide at fortælle historier. For eksempel i 'Sherry n the Clown', som hun er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se Bbybites optræde med 'Sherry n the Clown' her:

3

Føl som

  • - Det har været en rutsjebane, for det ene øjeblik har man glædet sig, og det næste har man noia i hele kroppen, fortalte Emmanuel Matongo om, hvordan duoen har haft det op til semifinalen. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • Føl som består af Frederik Marius Reese (tv.) og Emmanuel Matongo, som begge bor i Aarhus. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Som navnet indikerer, var det de store følelser, der var i fokus, da duoen 'Føl som' gik på scenen.

'Føl som' består af 26-årige Frederik Marius Reese og Emmanuel Matongo på 24, som begge bor i Aarhus.

De fandt hinanden via Instagram, og da de mødtes i virkeligheden, slog det hurtigt musikalske gnister imellem dem.

- Der er ingen, der har vores lyd. Det ville være kedeligt, hvis vi lavede noget af det, der allerede er derude. Jeg tror, vi har noget ret unikt, både sammen og i musikken. Det er et helt nyt univers, folk kommer ind i. Jeg synes, man skal lytte til det, sagde Emmanuel Matongo efter at have spillet den allerførste koncert nogensinde med 'Føl som'.

Det er Emmanuel, der skriver teksterne, og Frederik, der producerer, men det er en flydende proces, og numrene bygger de op sammen i studiet. De kalder det indie-urban-pop, og sangene er præget af sorg, paranoia, kærlighed og vrede.

På det år, der er gået, siden de mødtes første gang, har de lavet musik og udgivet den første single 'Mit blod', som de er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se Føl som optræde med 'Mit blod' her:

4

SIRO

  • - Vi har været nervevrag, lød det fra en grinende og lettet Rosa Line Mustall Christensen (tv.) efter SIROs koncert. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • SIRO er en sammentrækning af Silje Lund Nørgaard (tv.) og Rosa Line Mustall Christensens fornavne. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

SIRO er en sammentrækning af Silje Lund Nørgaard og Rosa Line Mustall Christensens fornavne.

Elektropopduoen fra Nordjylland på 19 og 20 år mødte tilfældigt hinanden til en musikworkshop for seks år siden. Og straks stod det klart, at de skulle lave musik sammen.

Efter at have udgivet en ep på engelsk fandt duoen endelig sin nuværende form i 2018, da de for alvor fik tid til at fokusere på musikken. Her begyndte de også at skrive på dansk.

- Vi er Danmarks næste stjerner, fordi vi kommer med en ærlighed, inderlighed og nærvær. De personer, vi er privat, er vi også som kunstnere. Og det, føler vi selv, at vi har brug for, der er nogen, der er. Nogle artister at spejle sig i, sagde den ene halvdel af SIRO, Silje Lund Nørgaard, efter koncerten.

- Og så tør vi skrive de ting, der kommer direkte indefra. Det er ikke poleret, det er ærligt og umiddelbart. Og lidt skørt, lød det fra Rosa Line Mustall Christensen.

Sangene handler om alt fra ensomhed, destruktivitet og frigørelse til forvirrende forelskelser og at turde have sin egen mening.

Duoens seneste single hedder 'DISCOpolabs', som de er blevet udvalgt til KarriereKanonen med.

Se dem optræde med 'DISCOpolabs' her:

5

Graa

  • - Det har været crazy op til. Jeg har personligt været virkelig nervøs. Det blev lidt dæmpet, da vi fik at vide, der ikke skulle være et publikum - desværre! Fuck Corona, men hvad skal man gøre?, sagde Jimi Jeng Andersen efter trioens optræden. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Graa består af brødrene Jamal Aaron Dons-Gordon (i midten) og Akheem Naqaash Dons-Gordon (th.) og Jimi Jeng Andersen (tv.). (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Trioen Graa kommer fra København og har kendt hinanden, siden de var små.

Det tætte venskab og den fælles kærlighed til musikken endte i 2018 ud i trioens allerførste sang. Og siden er det kun gået en vej: Fremad.

Flere sange er opstået undervejs, og i aftes spillede de dem live i DR Koncerthuset.

Brødrene Akheem Naqaash Dons-Gordon og Jamal Aaron Dons-Gordon og Jimi Jeng Andersen, som alle er i midten af tyverne, laver musik om at drømme stort og at gøre sig mange tanker om fremtiden. Det er både trap, pop, rock og store følelser på én gang.

- Vi er Danmarks næste stjerner, fordi vi er motherfucking Graa. Vi kommer til at tage scenen med storm, og folk aner ikke, hvad fuck der rammer dem, sagde Akheem Naqaash Dons-Gordon, da Graa havde spillet deres koncert.

Se dem optræde med nummeret 'Jerry' her:

6

SINCE

  • Duoen SINCE havde været en anelse pressede op til fredagens semifinale. Michelle Sønderskov (tv.) havde nemlig været syg hele ugen. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Clara Underdahl (tv.) kendte ikke Michelle Sønderskov, før hun skrev til hende og spurgte, om de skulle lave musik sammen. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Elektropopduoen SINCE blev skabt af to kvinder, som savnede en musikalsk partner.

Og da Michelle Sønderskov på 23 mødte 22-årige Clara Underdahl, opstod der magi.

Deres vidt forskellige personligheder og stemmer blev lige det match, de begge havde savnet.

Sangene er dansable og handler om kærlighed, vrede, sorg og venskab. Med andre ord kommer SINCE igennem hele følelsesregistret.

Og det gjorde de også i DR Koncerthuset, da de spillede deres allerførste koncert med SINCE nogensinde.

- Vi er Danmarks næste stjerner, fordi vi har både det feminine og sårbare, og så slår vi et slag for, at man skal se det som en styrke at være uperfekt. Og vi kan give den fucking meget gas og få dig til at danse til den værste smerte, du nogensinde har følt, sagde Clara Underdahl, da duoen kom af scenen.

I aftes spillede de blandt andet 'Liar', som fik dem med i KarriereKanonen.

Se SINCE optræde med 'Liar' her:

7

Malte

  • - Jeg har haft det okay og tænkt på noget andet, men her i løbet af dagen blev jeg virkelig nervøs, sagde Malte, som var godt tilfreds med aftenens koncert. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • Malte har udgivet sange under eget navn siden 2018. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

16-årige Malte Bach Jensen udgør, sammen med produceren og efterskolevennen Max Le Maistre Matzen, et produktivt makkerpar.

De har nemlig allerede udgivet et album, en ep og en række singler siden 2018.

Duoen fra Sorø startede i et syv mand højt band, som for sjov lavede sange på dansk. Men efterhånden fik de to blod på tanden og forsøgte sig med deres egne ting på engelsk.

- Vi har det hele. Udseendet, sangtalentet, en pissegod producer, og så kan vi fyre den fuldstændig af på scenen. Vi udvikler os hele tiden, og vi bliver kun bedre og bedre. 'The sky is the limit', som man siger, sagde Malte Bach Jensen og blev suppleret af Max Le Maistre Matzen:

- Stemmen, musikken, melodierne. Det hele er på plads. Og i dag har vi bevist, at vi også kan spille live.

I aftes havde de taget deres melankolske popsange med på scenen i DR Koncerthuset.

Her spillede de blandt andet 'Out of Sight', som fangede juryens interesse, da årets KarriereKanonen-deltagere blev udvalgt.

Se Malte optræde med 'Out of Sight' her:

8

BAADS

  • - Hele min familie kom fra Sønderborg, og pludselig kunne de ikke komme med alligevel på grund af de nye corona-tiltag. Men min bror kom med, og der var noget støtte derfra, så jeg er glad, sagde Mikkel Baadsgaard, som spillede sin første koncert som BAADS fredag aften. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • BAADS hedder i virkeligheden Mikkel Baadsgaard og er 19 år gammel. Han begyndte at lave musik som BAADS i 2019. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

19-årige Mikkel Baadsgaard fra Sønderborg har lavet musik under navnet BAADS siden sommeren 2019.

Soloprojektet sprang ud af en lyst til at gøre tingene selv og tage musikken seriøst. Tidligere spillede han nemlig i band med nogle gymnasievenner, men det var mest for sjov.

Og han havde brug for at komme ud med sine egne ord.

BAADS skriver sange om de svære følelser og bevæger sig inden for pop og hiphop.

- Jeg er Danmarks næste stjerne, fordi jeg skriver tekster, som folk kan dykke ned i og måske se sig selv i. Jeg prøver at opbygge mit univers omkring teksterne, som folk føler sig velkomne i og føler, at de hører til. Jeg er ikke nødvendigvis en stjerne for alle, men jeg er forhåbentlig en stjerne for dem, der forstår mig og mit univers.

I DR Koncerthuset stod han på scenen med sit soloprojekt for allerførste gang. Her spillede han blandt andet 'I mine drømme når jeg falder', som han er udvalgt til KarriereKanonen med.

Se ham optræde med 'I mine drømme når jeg falder' her:

9

Såforsatan

  • Fredag aften spillede Sofus Bryld Staunæs sin første koncert som Såforsatan. - Jeg har været rigtig spændt og lidt nervøs. Og så blev jeg lidt skuffet, da jeg hørte, der ikke kom nogen mennesker. Men jeg tog det i stiv arm. Vi har øvet pissemeget, og det syntes jeg også godt, man kunne høre. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Navnet Såforsatan kommer ifølge Sofus Bryld Staunæs af følelsen af at gøre noget uventet, overraskende eller upassende. (Foto: © Betina Garcia, DR)
1 / 2

Sofus Bryld Staunæs begyndte at lave musik under navnet Såforsatan i 2019.

Men selvom projektet er nyt, er det ikke nyt for den 21-årige københavner at lave musik.

Tidligere har han nemlig haft succes som rapperen JUDA$$, som dog mest var for sjov.

Denne gang vil han vise sig fra en mere ærlig og sårbar side. Teksterne handler om at være en ung mand i storbyen, og alt hvad der hører til af sårbarhed, usikkerhed, forelskelser og fester.

- Jeg er Danmarks næste stjerne, fordi jeg bøjer genrerne, jeg er nyskabende, og jeg har noget på hjerte, som de andre ikke har på samme måde. Jeg kommer med nogle klare budskaber, og jeg tror, mange kan spejle sig i det, jeg siger.

Såforsatan elsker at fortælle historier, og det gjorde han på scenen i aftes, hvor han blandt andet spillede 'Morgentimer', som han udgav i efteråret. Og netop den sang sikrede ham en plads i KarriereKanonen 2020.

Se Såforsatan optræde med 'Morgentimer' her:

10

FRISK LUFT

  • - Vi havde mest glædet os til at spille vores nye sange og få dem ud af øvelokalet. Det gik fucking godt. Megafed oplevelse, lød det fra en overvældet Oliver Colin Murphy, da FRISK LUFT havde leveret aftenens sidste koncert. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  • Oliver Colin Murphy (i midten), Emil Bjørn Buur Andersen (tv.) og Martin Stoltenberg Jensen (th.) har lavet musik sammen i fire år. Sidste år blev de til FRISK LUFT. (Foto: © undefined, DR)
1 / 2

For hiphoptrioen FRISK LUFT handler kærligheden til musikken mest af alt om at spille live.

Det er andrenalinen, suget i maven, energien og publikum, der driver dem.

Oliver Colin Murphy, Emil Bjørn Buur Andersen og Martin Stoltenberg Jensen på 22 kender hinanden fra hjembyen Rask Mølle og har lavet musik sammen i fire år.

Men først i 2019 blev de til FRISK LUFT. Og siden de fandt deres form, har de drømt om at indtage landets store scener.

Bandet sluttede KarriereKanonens semifinale af med et brag.

- Det, vi vil bidrage med på den danske musikscene, er dansk kvalitetslyrik og live-energi, sagde Oliver Colin Murphy.

- Vi kommer med et friskt pust, og vi laver noget hiphop, der er anderledes fra det, der er der i forvejen, supplerede Martin Stoltenberg Jensen.

Emil Bjørn Buur Andersen fortsatte:

- Vi kommer ikke fra det samme miljø og har ikke den samme historie som de hiphop-kunstnere og rappere, man hører om herhjemme for tiden. Så vi har fundet vores egen lyd ved bare at lave musik med hinanden og prøve at få den energi ud til folk.

Trioen kom med i KarriereKanonen med sangen 'Lemonade', som de også spillede live på aftenen.

Se dem optræde med 'Lemonade' her: