Casper Ruud bed tænderne sammen og rystede på hovedet, da Holger Rune afviste hans kram.
I stedet hilste den 19-årige dansker på sin norske banemand med et hurtigt håndslag efter nederlaget i fire sæt i kvartfinalen ved French Open.
Hjerte, sjæl og passion, siger Holger Rune om sine udbrud, der kom flere gange undervejs i kampen. Hans norske banemand Casper Ruud mener snarere, at det handler om dårlig attitude og respektløs opførsel.
- Når man er på en stor scene, er det på tide at vokse op, påpeger Casper Ruud på et pressemøde efter kampen.
Ifølge Holger Rune handler det om, at den 23-årige nordmand var usportslig og hoverede. Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet.
- Jeg havde ikke lyst til at give ham en krammer efter. Han fik en highfive, og så skulle jeg bare væk fra ham. Han var så usportslig i løbet af kampen og snakkede til mig igen og igen, siger Holger Rune i interviewet.
Casper Ruuds far afviser dog påstanden om, at hans søn skulle have råbt hoverende.
- Det er slet og ret løgn, skriver Ruuds far og træner, Christian Ruud, i en besked til NRK.
I klippet herunder kan du se episoden efter kampen, der blandt andet fik Casper Ruud til at reagere.
Umoden i nederlagets stund
TV2 Sportens tenniskommentator Peter Bastiansen var ikke vild med, hvad han så fra Holger Rune i kampen. Det klæder ikke danskeren, at han undervejs råber 'forlad, forlad' op mod tilskuerrækkerne og jublede over Ruuds fejl, påpeger tenniskommentatoren.
- Jeg kan ikke forstå, at han ikke vil kramme Ruud. Han er stadig umoden i forhold til, hvordan man opfører sig, når man har tabt en kamp. Når man spiller mod de helt store stjerner, siger du for eksempel ordentligt tak for kampen. Holger Rune opfører sig pænt dårligt overfor sponsorene og tilskuerne, siger Peter Bastiansen.
Han henviser til den unge tenniskomet Carlos Alcaraz, der tabte i kvartfinalen til tyske Alexander Zverev. Den unge spanier viste god moral i nederlagets stund og snakkede med Zverev, mener TV2 Sportens ekspert.
Umiddelbart efter kampen blev Holger Runes reaktion og temperament diskuteret vidt og bredt på de sociale medier. Er følelserne pinlige eller beundringsværdige?
Holger Rune blander sig i debatten på Twitter, hvor han forsvarer sin mor, og at han ikke har tænkt sig at ændre den adfærd, som flere ellers mener kan blive en hæmsko for ham.
- Når jeg er frustreret kan det hjælpe, at enten min mor eller træner lister af, så jeg ikke har to at referere til. For at give mig ro. Det styrer hun. Ikke jeg, skriver Holger Rune.
Alarm eller potentiale?
Der er dog ingen grund til alarm og blå blink, understreger Peter Bastiansen.
For ja, Runes frustrationer er til frit skue på det røde grus, men han er stadig blot en teenager og vil på sigt vokse fra de ustyrlige udbrud, påpeger tenniseksperten.
- Det er en læringsproces, og Holger Rune er hurtigt gået fra de lavere rangerede turneringer til en kvartfinale ved en grand slam. Han skal stadig lære at begå sig mod de bedste spillere i verden, men Holger Rune er fantastisk og har et potentiale ud over det sædvanlige, siger Peter Bastiansen.
I et opslag på det sociale medie Instagram vedkender Holger Rune, at han endnu har noget at lære, når det kommer til at kontrollere sine følelser. Et område, som han fremover vil arbejde på at forbedre.
- Jeg går til mit arbejde med stor passion, for det er sådan jeg er. Jeg er stolt af min udvikling, men jeg kan også godt se, at der er ting, som stadig kan blive bedre, skriver han.
Det er Peter Bastiansen ikke i tvivl om, at den 19-årige ketsjeratlet nok skal få styr på. Og når den dag kommer, kan temperamentet drive Rune vidt.
- Selvfølgelig skal man have noget temperament og lov til at vise det. Hans temperament, passion, ærgerrighed og lyst til at vinde er hans DNA. Det er det, der gør ham til en spændende spiller, vurderer tenniseksperten.
I videoen herunder takker Holger Rune for støtten fra de mange danskere, som har fulgte ham under French Open.