- Jeg så kampen. Og jeg glemmer den aldrig. Det var i samme lag, som da vi vandt fodbold-EM i 1992 med alt, hvad der skal til af fortvivlelse afløst af glæde.
Sådan siger kulturminister og sportens minister, Bertel Haarder (V), der er også er imponeret over, at de danske sportsudøvere er kommet hjem med 15 medaljer, som altså er fem flere end målet på 10.
Han vil dog ikke spå om eller sætte mål for, hvor mange medaljer Danmark så skal vinde ved næste OL, der bliver afholdt om fire år i Tokyo.
- Jeg har egentlig været modstander af at sætte mål. Det vigtigste er, at vi får nogle rollemodeller, så vi kan få flere til at dyrke idræt.
Derfor er Bertel Haarder alligevel optimistisk forud for næste OL.
Rollemodeller til dansk idræt
- Jeg er helt sikker på at Dansk Idrætsforbund og de andre enkelte forbund nu analyserer det hele og lærer af deres erfaringer. Men efter at have set, hvordan det foregår i den danske lejr i Rio, er jeg vildt imponeret. Det er virkelig et godt elitearbejde, vi har, siger Bertel Haarder.
Bertel Haarder er dog ikke klar til at give eliteidrætten flere penge.
- Jeg har mødt hele den danske ledertruppe. Og jeg har den største tillid til, at man både vil finde partnere, som kan hjælpe med økonomien, ligesom man vil finde nye metoder og blive klogere på, hvordan man gør i andre lande, siger Bertel Haarder.
Han mener i høj grad, at det danske arbejde med elitesport er afgørende for, at Danmark kan vinde medaljer ved OL.
- Vi kunne se, hvor elendigt Danmark klarede sig i 1970'erne, hvor vi fik en eller to medaljer. Og så hvor langt bedre det gik, da vi fik Team Danmark. Der er ingen tvivl om, at elitearbejdet giver resultater til OL. Det giver rollemodeller, som får flere til at melde sig i klubberne.