Julie Leth udtaget kun seks måneder efter fødsel: Se OL-truppen i banecykling her

To kvindelige og fem mandlige baneryttere er torsdag blevet udtaget til de olympiske lege.

Julie Norman Leth (th.) og Amalie Dideriksen (tv.) har vundet medaljer ved flere store mesterskaber sammen. Her ses de med bronze ved EM i 2022. (Foto: © Tobias Schwarz, Ritzau Scanpix)

- Det er klart min drøm at stå klar på startstregen til Paris næste sommer.

Der var langt fra at liste de ord ud mellem læberne i december til at indfri dem, men det har Julie Norman Leth gjort.

I januar blev cykelrytteren mor til sønnen Alfred, og torsdag er hun den ene af syv danskere, der er blevet udtaget til OL i banecykling.

Her skal Julie Norman Leth forsvare sin sølvmedalje i parløb sammen med Amalie Dideriksen.

- Jeg er stolt over, at det lykkedes at komme med til OL, og det klapper jeg mig selv på skulderen over. Men det er ikke udtagelsen, der er målet for mig. Mit mål er at stå helt skarpt sammen med Amalie, siger Julie Norman Leth i pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

- Jeg er forsvarende OL-medaljevinder, så jeg deltager ikke ved OL for at få en tøjpakke, siger hun.

Ud over den kvindelige duo er Rasmus Lund, Carl-Frederik Bévort, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Lasse Norman Leth udtaget til 4.000 meter holdløbet. Du kan det danske banehold i boksen længere oppe i artiklen.

DR Sporten har fulgt Julie Norman Leth og en række andre atleter i kampen for at komme til OL. Det er et kig helt ind i maskinrummet. Se serien her:

Amalie Dideriksen skal også køre omnium, mens det senere besluttes, hvem der kører omnium og parløb hos herrerne. Ja, faktisk kan det valg trækkes til kort inden konkurrencen.

Til parløbet er Michael Mørkøv, der er udtaget til landevejsløbet, også i spil, da man gerne må låne en rytter fra en anden cykeldisciplin.

Cykling er blandt medaljehåbene

På et pressemøde i sidste uge blev det meldt ud, at man fra dansk side har ambitioner om at vinde mellem ni og 11 medaljer ved legene, der begynder 26. juli.

Den højeste målsætning, brystede Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark sig af, inden den danske chef de mission, Søren Simonsen, fremhævede seks forbund, hvor forhåbningerne er særligt store, hvis ambitionerne skal indfries: håndbold, cykling, badminton, kajak, ridning og sejlsport.

Ved samme lejlighed fortalte Morten Bennekou, elitechef i Danmarks Cykle Union, at man også hos dem har gode fornemmelser, når det gælder metaljagten.

- Vi kan ikke undgå at fremhæve banen, som vi har vundet medaljer på ved de seneste OL. Vi er også historisk stærke på landevejen for tiden. Både på rytternes hold i det daglige og til de mesterskaber, vi har deltaget i. Det skal vi have med i et OL-perspektiv, og derfor ser vi gode chancer både ved herrer og damer, sagde Morten Bennekou.

Se et udpluk af interviewet med elitechefen her: