Team Danmark satser på 9 til 11 medaljer ved OL i Paris

Målsætningen til OL i Paris er nu offentliggjort. Målet er mellem 9 og 11 medaljer ved legene denne sommer.

Chef de mission Søren Simonsen (th) og sportsdirektør i Team Danmark Lars Balle præsenterede målsætningen for OL i Idrættens Hus. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Målsætningen for OL i Paris er klar.

Der skal helst mellem 9 og 11 medaljer med hjem til Danmark fra legene. Sådan lyder det fra chef de mission Søren Simonsen, der kalder det en ambitiøs målsætning.

Det er da også den højste medaljemålsætning, som Team Danmark nogensinde har meldt ud forud for et OL. Men den bunder i en grundig vurderingsproces.

- Vi håber og tror på, at det er meget realistisk, siger Søren Simonsen til DR Sporten.

- Vi kigger på de tal, som kommer fra de analysebureauer, som arbejder med det. De kigger på, hvor mange medaljer, der er vundet af danske atleter over de seneste år, og ud fra det får man et estimat.

- Så er vi selvfølgelig også i dialog med sportschefer fra specialforbundene, som kommer med deres bud. De har fingeren på pulsen, og så samler vi det hele i én målsætning, fortæller manden i spidsen for den danske OL-delegation, som du kan høre uddybe målsætningen i videoen herunder.

Den danske chef de mission fortæller desuden, at man har de største medaljeforventninger i sportsgrenene håndbold, cykling, badminton, kajak, ridning og sejlsport.

I de mange andre sportsgrene, som Danmark er repræsenteret i, er der bestemt også medaljekandidater. Men Søren Simonsen vil ikke stille forventninger til dem, som han gør med de seks nævnte forbund.

- Vi skal ikke lægge et unødigt pres på nogen, men jeg har store forhåbninger til andre atleter. Vi ser næsten altid den her OL-overraskelse. I Tokyo så vi det med vores mandlige toer i roning (Frederic Vystavel og Joachim Sutton, der fik bronze, red.). Det er jeg sikker på, at vi ser igen.

Ved det seneste OL i Tokyo vandt den danske delegation 11 medaljer, og gangen før det, Rio i 2016, blev det til hele 15 af slagsen.

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen vandt guld i Tokyo i parløbet på cykelbanen. Det satser de på at gøre igen i år, ligesom Mørkøv også skal forsøge at køre Mads Pedersen på medaljeskamlen i landevejsløbet. (Foto: © Odd Andersen, Scanpix Denmark)

Cykling og håndbold vil tage flere medaljer

Danmarks Cykle Union er glad for, at Team Danmark har udvalgt dem som en forventet medaljetager.

Elitechef Morten Bennekou deler nemlig opfattelsen af, at de har gode chancer for at tage metal med hjem fra Paris i flere discipliner.

- Vi kan ikke undgå at fremhæve banen, som vi har vundet medaljer på ved de seneste OL. Vi er også historisk stærke på landevejen for tiden. Både på rytternes hold i det daglige og til de mesterskaber, vi har deltaget i. Det skal vi have med i et OL-perspektiv, og derfor ser vi gode chancer både ved herrer og damer, fortæller Morten Bennekou.

Hos Dansk Håndbold tager de også imod forventningerne med kyshånd. De kan maksimalt hente to medaljer - en til herrerne og en til damerne - og det mener sportschefen godt kan lade sig gøre, selvom det er første gang siden 2012, at begge køn er repræsenteret ved OL.

- Vi har i mange år drømt om, at skulle have to hold med til OL igen. Det næste skridt er så, at få to hold, som også leverer. I år vil vi rigtig gerne lykkes med at få to medaljer med hjem. Gerne af så god karat, som muligt. Og i al beskedenhed, så har vi to landshold, som er klar til det, siger sportschefen i Dansk Håndbold, Morten Henriksen.

Kvindelandsholdet i håndbold vandt i december bronze ved VM. Herrerne fik januar sølv ved EM, og de præstationer får Dansk Håndbold til at håbe på OL-metal for begge hold. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

Hvis man kigger på verdensranglisten i badminton, så er der også rig mulighed for medaljer i den sportsgren. Viktor Axelsen, Anders Antonsen og doubleparret Kim Astrup/Anders Skaarup er nemlig alle i top-4 på verdensranglisten.

- Vi er glade for at være nogle af dem, som der er peget på. Det er naturligt med de resultater, spillerne har lavet. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har to meget dygtige herresinglespillere og et dygtigt herredoublepar, og det er de tre, vi har de største forventninger til, fortæller sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom.

De olympiske lege i Paris begynder 26. juli.