Anne Lolk Thomsen sagde farvel til livet som eliteroer i 2016 for at fokusere på familielivet med to små børn. Det betød, at den tidligere eliteudøver gik fra en hverdag fyldt med træning og konkurrencer til børnepasning og et fuldtidsjob som bankrådgiver.
En kontrast, der var meget voldsom for Anne Lolk.
- Prioritetslisten ændrede sig. Det var jeg bevidst om, men jeg blev alligevel overrumplet, da det skete.
Efter 18 år i sporten fik Anne Lolk én times afskedssnak med sportschefen i Dansk Forening for Rosport, inden hun skulle slippe åren for altid og gøre sig klar til det civile liv.
Det er ikke godt nok, ifølge sportspsykologisk konsulent ved Mental Motion, Janne R. Mortensen.
- Det er ikke noget, man skal gennemgå og tackle alene. Der er nødt til at være noget sparring på, hvad der er sket, og hvordan man kommer ud over det, for det er en krisetilstand, siger hun.
Anne Lolk Thomsen deltog ved både OL i London i 2012 og Rio i 2016, og under OL-perioderne var der optimal støtte fra Team Danmark. Men Anne Lolk mener også, at Team Danmark bør være der, når karrieren er ved at slutte.
- Det er en mulighed for Team Danmark til at forbedre sig. Det er i hvert fald en knap, man kan skrue på. De kunne sagtens have nogle eliteudøvere, som allerede var på den anden side, man kunne snakke med, lyder forslaget fra Anne Lolk Thomsen.
Team Danmarks administrerede direktør, Lone Hansen, er åben over for idéen om en mentorordning. Men i stedet for en tidligere eliteudøver, skal det være en erhvervsuddannet mentor. Det vil gavne begge parter.
- Vi vil gerne sætte en erhvervslivsmentor sammen med eliteaktive atleter enten i slutningen eller efter eliteudøvernes karriere. Så kan eliteudøveren finde ud af, hvad de har af spidskompetencer ud over deres elitesport, og dem i erhvervslivet får indblik i, hvilke skarpe kompetencer man får som eliteudøver, siger hun.
Team Danmark har dog endnu ikke et konkret tidspunkt for, hvornår et sådant mentorprojekt kan starte.