I regn og slud må håndbolden ud.
Men så stopper festen også.
Sner det, som det sneede i det midtjyske i begyndelsen af januar, så kan det være så voldsomt, at det ene hold ikke behøver møde op. Det afgjorde Dansk Håndbolds disciplinærinstans tirsdag.
Mens bilister blev fanget på motorveje, den kollektive trafik stod stille, og Danmarks Radio så småt overvejede at tø Philip Faber op for at samle danskerne, skulle Bjerringbro FH nemlig møde Team Esbjerg i kvindernes håndboldliga.
På grund af snestormen, som førte til frarådning om al udkørsel i blandt andet Midt- og Østjylland, ønskede Bjerringbro "ikke at sætte spillernes liv og førlighed på spil", og klubben havde derfor rakt ud til Team Esbjerg for at aftale en udsættelse.
Det blev dog afvist af Team Esbjerg, som ikke kunne "overskue de sportslige og økonomiske konsekvenser". Derfor blev kampen aflyst, og sagen landede på skrivebordet i disciplinærinstansen, som altså tirsdag gav Bjerringbro FH medhold.
- Disciplinærinstansen har vurderet, at Bjerringbro FH i lyset af vejrmeldingerne ikke med rimelighed kunne tage højde for vejrsituationen, og at det dermed var undskyldeligt, at Bjerringbro udeblev fra kampen, lyder afgørelsen.
Dermed skal kampen spilles på et senere tidspunkt i år, og det ærgrer Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer.
- Vi er overraskede over afgørelsen, og så er vi først og fremmest kede af det på klubben og spillernes vegne. Jeg synes ikke, at der er nogen, som vinder i den sag. Det er trist.
- Vi accepterer selvfølgelig, at der er en instans, som træffer en afgørelse, og så må vi arbejde med Divisionsforeningen, hvis vi vil forsøge at ændre noget fremadrettet, siger Hans Christian Warrer.
Skal lige sove på det
Begge klubber har syv dage til at anke afgørelsen, men det er ikke umiddelbart i Team Esbjergs tanker.
Der er dog noget ved afgørelsen, som ikke ærgrer Team Esbjerg-direktøren.
- Først og fremmest er det begrebet force majeure, som blandt andet lægger til grund for den præmis, man har truffet afgørelsen ud fra. Vi er overraskede og ser ikke ens på det.
- Men hvis nogen skulle anke sagen, ville det være os. Det skal vi nok lige sove på. Det mest sandsynlige er, at vi retter ind, og så må vi gå ind i vores kampprogram og se på mulighederne, siger Hans Christian Warrer.
Udfordringen for Team Esbjerg består, ifølge direktøren, i, at kampprogrammet er så spækket med kampe, at det næsten er på grænsen til uansvarligt over for spillerne at skulle placere en ekstra kamp så sent i sæsonen.
Når man spiller kampe i håndboldligaen, Champions League og har et væld af landsholdsspillere, så bliver det fysiske pres over en sæson efterhånden stort.
- For os handler det mest af alt om at beskytte vores spillere og klub. Vi har et kampprogram, der betyder, at vi spiller mellem 60-65 kampe om året. Derudover har vi landsholdsspillere, som når omkring 80 kampe om året.
- Det giver sig selv, at det er en stor belastning for de spillere. Skal vi finde flere datoer i det program, vi har i forvejen, så vil vi helst undgå at flytte den her kamp, for den vil altid falde ubelejligt. Nu kan vi stå i en situation, hvor vi skal spille fire kampe inden for 8-9 dage, siger Hans Christian Warrer.