I Manchester City kan danske Mie Leth Jans og Nadia Nadim møde stjerner som Sergio Agüero og Kevin de Bruyne i frokostbuffeten. I Paris Saint-Germain kan Signe Bruun trække i den samme trøje som Kylian Mbappé og Neymar.
Men på vores egne breddegrader ligger det ikke lige for, at Viktor Fischer i FC København eller Paul Onuachu i Midtjylland skal til at kalde sig klubkolleger med kvindelige fodboldspillere.
For mens de største klubber i europæisk fodbold i stigende grad etablerer kvindehold, er udviklingen ikke helt den samme i Danmark.
En rundspørge blandt Superligaklubberne foretaget af DR Sporten viser, at ingen af de ti klubber, der ikke allerede har et kvindehold, har planer om at lave et.
I Europa er billedet ellers noget anderledes. Her har 48 procent af de klubber, der i år deltager i de europæiske klubturneringer Europa League eller Champions League, skabt et kvindehold inden for de sidste ti år.
Giver ingen mening
Det er mange grunde til, at Superligaklubberne ikke etablerer kvindeafdelinger, men en af de vigtigste er, at der i mange af klubbernes geografiske områder allerede eksisterer etablerede kvindehold på eliteplan. Det fortæller administrerende direktør i Vendsyssel FF, Mogens Krogh.
- Det giver ingen mening for os at starte et kvindehold, når Fortuna Hjørring eksisterer, siger Mogens Krogh.
Det samme gjorde sig gældende i Esbjerg, hvor Varde IF spiller i kvindernes 1. division. Superligaklubberne uden kvindehold påpeger også, at de har andre prioriteter og interesserer, men at de selvfølgelig holder øje med udviklingen.
Af Superligaens 14 klubber, er der fire, der har et kvindehold. AaB, Brøndby, Vejle og FC Nordsjælland.
I de tre førstnævnte klubber spiller kvindeholdene dog ikke på samme licens som herrerne, og de tilhører altså ikke klubbernes eliteafdeling. Det gør kvinderne i FC Nordsjælland egentlig heller ikke, men det bliver der lavet om på fra næste sæson, hvor kvinderne og herrerne kommer til at dele licens.
Udviklingen i Danmark, eller snarere mangel på samme, mere end tyder altså på, at anbefalingerne fra DBU’s kvindekommission ikke er blevet hørt.
Kommissionen, der blandt andre talte den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, blev nedsat af DBU og udarbejdede tidligere i år en rapport med ti anbefalinger, som skulle fremme kvindefodbold i Danmark.
En af anbefalinger var, at alle Superligaklubber skal etablere en eliteafdeling for kvinder inden for ti år, men indtil videre ser anbefalingerne altså ud til at være kommet for døve øre.