Spillerforeningen: Flere mulige løsninger på konekonflikten i Randers

En mindelig aftale, kontraktophævelse eller kontraktudløb er de mulige løsninger i Randers, siger Mads Øland.

Christian Keller (tv) og Jonas Borring (midt) er ikke de bedste venner i øjeblikket. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Lige nu er følelserne i kog hos mange i Randers FC, men de vil med tiden fortage sig og gøre det muligt at finde en løsning på konflikten mellem Jonas Borring og Christian Keller. Det vurderer Spillerforeningens direktør, Mads Øland, efter at eks-anføreren Keller er blevet kæreste med Borrings fraseparerede kone.

Borring føler sig "dolket i ryggen" og har fået fri på ubestemt tid, samtidig med at sagen har skabt splittelse i truppen.

- Det er svært at løse. Jeg kan ikke pege på en løsning lige nu, men al erfaring siger, at det bliver løst, siger Mads Øland.

- Løsningen skal findes uden for det, som man kalde det ansættelsesretlige, for der er ingen spillere, som kan sige, at deres kontrakt er blevet misligholdt, og det kan klubben heller ikke hævde, forklarer han.

Spillerforeningens direktør har været i kontakt med både ledere og spillerrepræsentanter fra Randers. Han ser følgende udgange på konflikten.

- Det kan være, at folk over tid - hurtigt eller langsomt - bliver enige og finder en løsning på det og kan arbejde videre sammen.

- Ellers er løsningen, at en eller flere skifter arbejdsplads. Enten ved kontraktudløb, eller at man frivilligt og gensidigt accepterer at ophæve en kontrakt. Det er de muligheder, man har, siger Mads Øland.

Randers skal finde en løsning

Han forklarer, at hårdknuden kan løses, hvis alle parter forsøger at nå frem til en løsning. Det er her, at tiden kan få afgørende betydning.

- Man er nødt til at give sig lidt og møde hinanden. Det er ikke drejebog over det her i vores overenskomst. Folk skal være kreative, imødekommende og løsningsorienterede, men det er svært, når der er så mange følelser i det.

- Man kan håbe, at det går hurtigt af hensyn til alle.

- I teorien bliver det senest løst, når den første af de to spillere har kontraktudløb om 15 måneder, siger Øland med henvisning til Christian Kellers kontraktudløb.

Hvad kan ledelsen i Randers gøre nu og her?

- Ole Nielsen (sportschef, red.) og Michael Gravgaard (direktør, red.) kan ikke gøre det her selv. De er nødt til at have medarbejdere, der er interesseret i at finde en løsning.

- Alle kan se, at det ikke fungerer, og det er deres opgave at finde en løsning.

Jones Borring har fri på ubestemt tid. Det kan han vel ikke have i månedsvis?

- Principielt kan han godt, hvis man bliver enige om det, men det er ikke derfor, at han er i klubben. Det er for at spille fodbold. Både for sin egen og klubbens skyld.

- Så det er ikke en permanent løsning, som jeg ser det. Det er helt sikkert nødvendigt at gøre det på den korte bane, fordi følelserne er i kog hos alle.

Randers har nævnt, at man måske kan rive Borrings kontrakt over. Hvordan vil det foregå?

- Så skal man være enige om konditionerne for en ophævelse, så det er en forhandling, siger Øland.

Skal kunne stole på hinanden

Christian Keller, der nu er kæreste mod Jonas Borrings fraseparerede kone, blev i sidste uge frataget anførerbindet, da sagen blev offentlig kendt. I weekenden var eks-anføreren sat af holdet til superligaopgøret i Brøndby.

Trods kritik fra holdkammerater gennem medierne, så passer 35-årige Keller sin daglige træning. Modsat Borring kan Keller godt se de to spillere træne sammen i Randers.

Christian Keller agerer vel, som en spiller skal gøre i sådan en sag - rent professionelt?

- Det er en mulighed, men der er ikke noget, som nogen skal gøre. Han har en retsposition og nogle muligheder.

- Det vigtige er, at folk er indstillet på at finde en løsning, selv om den ikke er indlysende.

Ville konflikten i Randers være nemmere at løse, hvis den ikke foregik i en fodboldklub i Superligaen?

- Nej, sådan tror jeg ikke, at man kan dele det op. Vores arbejdspladser er mere eksponeret end andre, og det gør sagen anderledes, at den kører i medierne.

- Men der er mange arbejdspladser, hvor man arbejder tæt sammen i teams og skal kunne stole på hinanden. Måske er man ikke de bedste venner, men man skal have tillid til hinanden, siger Mads Øland.

/ritzau/