DBU om landsholdsforhandlinger: 'Der gives forkerte informationer'

DBU-formand Claus Bretton-Meyer mener, at DBU er mere end lydhør overfor spillernes krav i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale.

Claus Bretton-Meyer mener ikke, at den seneste kritik fra landsholdet omkring forhandlingerne er fair. (Foto: © Thomas Lekfeldt, Scanpix)

Flere spillere på det danske herrelandshold i fodbold har været ude og kritisere forhandlingerne mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU), men kritikken bygger på misforståelser.

Det mener DBU-direktør Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

- Vi har tilbudt spillerne bedre forhold på en væsentlig række af de områder, de har efterlyst – og vi har i sidste uge imødekommet deres ønsker i forhold til de kommercielle vilkår. Nu bør vi få indgået en aftale, så vi ikke risikerer at stå i en situation med aflysninger og andre skadelige forhold, siger direktøren.

Et af spillernes kritikpunkter har været de praktiske forhold omkring landskampssamlingerne – spillerne har ønsker om forbedringer i sundhedssektor, baner, forplejning, rejse og så videre. Her har spillerne været utilfredse med de forhold, DBU hidtil har tilbudt.

Men Bretton-Meyer understreger, at DBU er kommet med en række af forslag på det område.

DBU har ifølge Bretton-Meyer blandt andet tilbudt landsholdet, at der fremadrettet bliver tilknyttet en kok til landsholds-samlinger både på hjemmebane og udebane samt, at der sikres gode fly-forhold for spillernes rejser.

Samtidig vil DBU forøge bemandingen i forhold til behandlere i sundhedsstaben. Desuden fortæller han, at DBU er i gang med at undersøge muligheden for at etablere flere hybridbaner, der blandt andet skal bruges som træningssted for herrelandsholdet.

Et andet væsentligt stridspunkt er de kommercielle rettigheder omkring landsholdet. Det handler om, hvordan DBU må bruge landsholdet og de enkelte spillere i markedsføring og i forhold til sponsorer samt om, hvor meget og hvordan hver enkelt spiller må lave sponsorkontrakter som henviser til spillerens deltagelse på landsholdet.

Men også der er DBU kommet spillerne i møde på en række områder. Spillerne har ønsket, at de kan takke nej til at stille op til kampagner for landsholdets kommercielle partnere, hvis de har private sponsorer inden for samme område.

Hvis det er et vigtigt punkt for spillerne, så vil det blive imødekommet, fortæller direktøren.

- Vi har hele tiden understreget, at spillerne – selvfølgelig – kan fortsætte med deres private sponsorer, samtidigt med, at de stiller op for landsholdets sponsorer. Hvis de ikke ønsker at stille op for vores fælles sponsorer, må vi acceptere det for at få en aftale på plads.

Flere herrelandsholdsspillere har kritiseret DBU og sagt, at det nye tilbud til en landsholdsaftale ville forhindre dem i at have private, individuelle sponsorer – for eksempel støvle og tøjsponsorer.

Det er faktuelt forkert, fortæller Bretton-Meyer.

- Vi oplever desværre, at der bliver givet fejlagtige informationer om forhandlingerne: Vi vil selvfølgelig ikke begrænse spillernes muligheder for private sponsorater. Vi ønsker blot, at de også stiller op til landsholdets sponsorer, så vi sammen kan skabe flere indtægter til hele holdet – og andre projekter som talentudvikling, børnefodbold og pige/kvinde-fodbold.

- Indtægterne for herrelandsholdet er en afgørende del af den fødekæde, der sikrer en stærk talentudvikling og en bred udvikling af fodbold i hele Danmark. Derfor skal vi snarest have en ny landsholdsaftale på plads, så vi kan få fokus på udviklingen af dansk fodbold, siger han.

Der er sat en deadline for forhandlingerne fredag. Lørdag afholder DBU’s bestyrelse et længe planlagt bestyrelsesmøde, hvor det skal drøfte situationen og godkende en eventuel ny landsholdsaftale.

Herrelandsholdets aftale udløb 1. august. Den seneste aftale fra 2015 endte i voldgiftsretten, hvor DBU tabte sagen og måtte give flere penge til spillerne.