I tre sæsoner har svanerne fra HB Køge været dronninger af dansk fodbold.
Holdet har vundet tre danske mesterskaber på stribe, men i år kan stimen meget vel blive brudt.
Cecilie Fløe blev hentet til HB Køge for snart tre år siden, og hun har været med til at løfte mesterskabspokalen lige siden.
- Det har været noget, vi har gået efter, siden Køge vandt den for første gang. Det er et megafedt miljø at være i - et vindermiljø, siger Cecilie Fløe.
Men med tre spillerunder igen indtager det sjællandske fodboldhold tredjepladsen med fem point op til førerholdet fra FC Nordsjælland. Derfor kan muligheden for endnu et titelforsvar lørdag passere.
Et nederlag i lørdagens kamp mod Kolding og en sejr til FC Nordsjælland over Fortuna Hjørring vil betyde et endegyldigt farvel til mesterskabet for HB Køge. En presbold for de fleste, men ikke noget, der giver sved på panden hos den mangeårige HB Køge-spiller Maria Uhre.
- Vi tror lige så meget på det i år, som vi gjorde de andre år, og som vi gør næste år. Vi bliver ved med at spille for guld. Det er det, vi gør i Køge, siger hun.
Trængt i toppen
For knap fire sæsoner siden rykkede HB Køges bedste fodboldhold op i Gjensidige Kvindeligaen, og efter tre års dominans kan de nu blive afløst af enten FC Nordsjælland eller Brøndby, der ligger to point efter Farum-klubben i tabellen.
Særligt Nordsjælland er et nyt bekendtskab i toppen af tabellen. Efter fem sæsoner i Kvindeligaen har holdet for alvor formået at blande sig med de tre traditionelle tophold, og alt tyder på, at konkurrencen bliver skærpet yderligere i de kommende sæsoner.
- Da jeg startede med at spille i Kvindeligaen, var det kun Fortuna og Brøndby, som lå oppe i toppen. Nu er vi rent faktisk mange som ligger tæt, og der er mange flere gode hold i Kvindeligaen, end der har været i mange år, siger Cecilie Fløe.
- Det viser også bare, at kvindefodbolden i Danmark har udviklet sig.
Men selvom troen på et comeback stadig er til stede i spillertruppen, så har realiteterne også sat sine spor i omklædningsrummet.
- Vi har talt om det, og der er ikke en forventning om, at vi skal vinde mesterskabet 10 år i træk, siger Maria Uhre, der har været med siden den spæde begyndelse i serierækkerne og hele vejen op til det danske mesterskab.
Mesterskabet i år er ifølge hendes klubkollega Cecilie Fløe derfor også noget helt særligt.
- Det vil måske endda betyde mere i år, fordi vi har haft lidt større udfordringer og ikke vundet alle de kampe, vi skulle. Man vil sætte meget mere pris på det i år, siger den 22-årige angriber.
Konkurrencen bliver kun større
I december offentliggjorde FC København, at klubben overtager FC Damsøs plads i 2. division fra sommeren 2024. I begyndelsen af maj tog klubben næste skridt, da de annoncerede et samarbejde om talentudvikling med den svenske topklub FC Rosengård.
Læg dertil, at FC Midtjylland også brygger på et kvindehold, der efter planen er klar i Kvindeligaen fra sommeren 2025, hvilket yderligere ser ud til at øge bredden i toppen.
Det er dog ikke noget, der får sportschef og administrerende direktør i HB Køge samt kommende direktør i Kvindedivisionsforeningen, Per Rud, til at ryste i bukserne – tværtimod.
- Vi ved da godt, at konkurrencen bliver større, når de store superligaklubber rykker ind. Det hilser vi helt ærligt velkommen. Det er godt for dansk kvindefodbold, siger han.
Den afgående sportschef er desuden ikke i tvivl om, at HB Køge stadig kommer til at stå som ét af flagskibene i dansk kvindefodbold.
- Det er stadigvæk i HB Køge, det foregår, hvis man vil være med den store nagle. Vi er klart den klub med den største opbakning. Her tænker jeg både på sponsorindtægter, tilskuere på stadion og lønninger, siger Per Rud.