DBU-direktør om anbefalinger: God begyndelse, men der skal mere til

Claus Bretton-Meyer byder de første fire anbefalinger fra den nedsatte kvindekommission velkommen, men erkender, at der er et stykke vej endnu.

Claus Bretton-Meyer er glad for kvindekommissionens første anbefalinger.

DBU nedsatte i 2016 en kommission, med blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt som aktør, med henblik på at få sat gang i en positiv udvikling i dansk pige- og kvindefodbold.

En endelig rapport ventes færdig i 2018, men de første anbefalinger er blevet tilkendegivet fra kommissionen. Her lyder det, at det skal være tydeligt, om det er herre- eller kvindelandsholdet, der hentydes til, når "landsholdet" omtales. Derudover skal der være flere kvinder på centrale poster, at piger skal trænes af mere kvalificerede trænere, og man skal styrke indsatsen for de bedste spillere.

Og de første anbefalinger bliver taget godt imod af DBU's administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, der dog også tager forbehold.

- Det er et godt sted at starte, men der skal meget mere til.

- Vi har nedsat kommissionen netop for at få nogle spark bagi, og jeg synes, det er godt, de er kommet med de fire råd. Vi skal snakke lidt om de efterfølgende anbefalinger på torsdag, hvor de kommer for at se kampen mod Holland, og jeg glæder mig til at se noget mere, siger han til DR Sporten.

Kommer til at tage tid

Det første punkt fra kommissionen er omkring retorikken, når der bliver talt om de danske landshold. Man skal gøre op med ideen om, at "landsholdet" automatisk henviser til herrerne.

Hertil siger Lykke Friis, der er næstformand i kommissionen.

- Ord betyder noget. Der er en signaleffekt i, at når selv DBU omtaler kvinderne som værende kvindelandsholdet, men Kasper Schmeichel og Christian Eriksen som værende landsholdet. Det skal vi væk fra. Vi skal sørge for, at vi får en kultur, hvor fodbold er for begge køn, forklarer hun.

Det er Claus Bretton-Meyer enig i, men han erkender også, at det er lettere sagt end gjort.

- Når man skal udvikle en kultur, så er lige præcis det at sige tingene, der betyder noget. Det handler om værdier, og at tingene rodfæstes. Skal man ændre ting, der har været rodfæstet i mange år, så tager det tid, men det starter med at kalde tingene, hvad de er.

- Det bør være helt naturligt at kalde det herre- og kvindelandsholdet. Det andet giver ikke nogen mening, slutter Bretton-Meyer.