DBU-formand: Afgørende med oprydning i Fifa

Jesper Møller er tilfreds med, at den mangeårige Fifa-præsident ser ud til at blive suspenderet.

DBU-formand Jesper Møller håber på, at Sepp Blatters dage som Fifa-præsident er talte. (Foto: © DR, DR Sporten)

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) kan ikke have en præsident siddende, der er mistænkt for at have begået ulovligheder.

Derfor er det også et godt signal, at Fifas nuværende præsident, Sepp Blatter, ser ud til at blive suspenderet i 90 dage af Fifas etiske komité, som flere medier har berettet om onsdag.

- Det er egentlig ikke så afgørende for mig, om det er en definitiv suspension eller en midlertidig suspension i tre måneder, siger Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, til Ritzau.

- Det afgørende er, at vi nu får ryddet op, hvilket jeg har råbt op om i halvandet år. Det tyder på, at vi kan få ryddet op, både med myndighedernes hjælp, politiet i Schweiz og USA, og nu også med Fifas etiske komité.

- Vi har en klar forventning om, at det kommer til at ske. Vi har kun fire måneder til præsidentvalget i Fifa, og vi skal have vendt hver eneste sten. Vi skal have ryddet op, det er ikke til at holde ud det her, siger DBU-formanden.

Efterforskes af schweiziske myndigheder

Tidligere onsdag kom det frem, at det ene af to kamre i Fifas etiske komité er klar til at suspendere 79-årige Sepp Blatter, der har været forbundets præsident siden 1998.

Det bekræftede præsidentens rådgiver, Klaus J. Stöhlker, over for det tyske medie Die Welt.

Det andet kammer i den etiske komité skal nu effektuere beslutningen.

Sepp Blatter bliver i øjeblikket efterforsket af myndighederne i Schweiz, der mistænker ham for blandt andet at have solgt tv-rettigheder i Fifa-regi for billigt.

Ligeledes er Sepp Blatter under mistanke i en sag om to millioner schweizerfranc, cirka 13,7 millioner kroner, der i 2011 blev overført til Michel Platini, præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Franske Platini udførte ifølge sin egen udlægning et stykke arbejde for Fifa fra 1998 til 2002. Pengene blev altså først udbetalt mange år senere, hvilket har fået mange til at undre sig.

Hilser suspendering velkommen

- Med det, der kom frem i sidste uge, blandt andet om transaktionerne mellem Blatter og Platini, så kan det næsten ikke få nogen anden udgang.

- Selvfølgelig kan man ikke have en præsident siddende, hvis han bliver undersøgt. Det ville vi heller aldrig have i Danmark, siger Jesper Møller.

Spørgsmål: Skal Sepp Blatter gå af nu?

- Jeg kan ikke leve med, og DBU og Danmark kan ikke acceptere, at vi har en Fifa-præsident, der har været involveret i uregelmæssigheder. Så skal man gå af eller suspenderes.

- Derfor hilser jeg forlydenderne fra den etiske komité velkommen.

- Hvis der er mistanke om uregelmæssigheder i relation til Fifas præsident, kan det kun have den konsekvens, at han må vige sædet. Han kan ikke gå rundt i dagligdagen og påvirke tingene, samtidig med at han bliver undersøgt, siger Jesper Møller.

Kræver handling nu

Spørgsmål: Forventer du, at vi har set det sidste til Sepp Blatter som Fifa-præsident, ud fra de oplysninger du har nu?

- Hvis den etiske komité har vurderet, at der er grundlag for en suspension, må det skyldes, at de dokumenter og de undersøgelser, som komitéen har foretaget den seneste uges tid, har bestyrket en mistanke.

- Og så skal han selvfølgelig suspenderes, siger DBU-formanden.

Sepp Blatter blev i maj genvalgt som Fifa-præsident frem til 2019.

Allerede få dage efter genvalget måtte han meddele at han agtede at trække sig tilbage, efter at en stor korruptionsskandale i Fifa var begyndt at rulle.

Blatter har til hensigt at stoppe, når Fifa den 26. februar næste år vælger ny præsident.

/ritzau/