Selvom den præcise rute til de tre etaper af Tour de France, der afvikles i Danmark, ikke er fastlagt endnu, så er der flere ting, der allerede står klart.
Start- og målbyerne er på plads, og anden etape kommer til at tage Tour-feltet over Storebæltsbroen, og det er noget DR Sportens cykelkommentator, Henrik Liniger, ser frem til.
- Det bliver et syn, som de færreste af os vil glemme, når man ser et helt Tour de France-felt køre over Storebæltsbroen. Det er det, jeg glæder mig allermest til på hele den danske rute, siger han.
Fort kort tid siden blev der afholdt pressemøde på Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg, hvor blandt andre Tour de Frances løbsdirektør Christian Prudhomme, erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) samt borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), var til stede.
Her slog løbsdirektøren også fast, at Storebæltsbroen var et vigtigt trækplaster, da Danmark skulle udvælges som værtsnation for Grand Départ:
- Nyborg og Danmark vil give os noget, som ingen andre kan give os: Storebæltsbroen. Vinden gør det til et uforudsigeligt løb. Først og fremmest handler Tour de France om sport, og vi vil få sport takket være Storebæltsbroen, sagde løbsdirektør Christian Prudhomme på pressemødet.
Her gav Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) også udtryk for sin store begejstring over begivenheden.
- Jeg kan sige, at det var et byråd, der var klar på pedalerne. At få sådan en mulighed var vi klar på alle sammen, og derfor takkede vi ja. Det er et udstillingsvindue for os, sagde borgmester Kenneth Muhs.
Henrik Liniger forklarer, at vinden kommer til at spille en stor rolle, når cykelrytterne passerer Storebælt.
- Nu ved vi jo ikke præcist hvilken rute, de tager fra Roskilde til Storebælt, men jeg forestiller mig ikke, at de tager den direkte rute.
- Vi ved fra Postnord Danmark Rundt, at der er nogle spændende steder på Nordvestsjælland, hvor der er flere snørklede veje og vind, der kan komme til at spille en rolle. Hvis feltet allerede er splittet, inden de når til broen, og der er en relativ kraftig vind der, så kan det sagtens blive en endnu mere spændende etape, siger Henrik Liniger.
Postnord Danmark Rundt har flere gange taget turen over Storebæltsbroen, men det er ved at være et par år siden sidst. Senest Postnord Danmark Rundt-feltet tog turen over Storebælt på cykel var i 2004.
Se i videoen hvordan det så ud, da Post Nord Danmark Rundt-feltet tog turen over Storebæltsbroen tilbage i 2004.
Cykelløbet forsøgte ellers at få en etape til at gå over broen i 2019-udgaven af løbet, men fik et klart nej. Der kom dog andre boller på suppen, da det var Tour de France, der spurgte om lov til at køre over Storebæltsbroen.