Verdens bedste cykelryttere skal krydse 28 bjergtoppe i næste års Tour de France.
Det er tre mere end i 2015, men stadig et velafbalanceret cykelløb, hvor både temporyttere og især sprinterne også får noget at glæde sig til.
Selv om det er afbalanceret er der dog stadig ni bjergetaper - fire af dem med afslutning opad.
Sprinterne får syv etaper at boltre sig på, og det er mere end i 2015.
Næste års Tour de France begynder omkring Mont Saint-Michel i Normandiet 2. juli og har modsat sædvane ingen enkeltstart i begyndelsen, så sprinterne får også muligheden for at kæmpe om den gule førertrøje.
Enkeltstartseksperterne får to etaper at træne mod. Den første, 15. etape, er på 37 kilometer mellem Bourg-Saint-Andeol til La Caverne du Pont-d'Arc.
- Den første enkeltstart bliver også en god mulighed for eksperterne, der kan teste sig selv inden OL i Rio, for de to ruter minder om hinanden, siger løbsdirektør Christian Prudhomme, ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Også bjergenkelstart på ruten
Det er en enkeltstart med to stigninger - syv kilometer med 5,5 procents stigning i gennemsnit og 3,5 kilometer med gennemsnitlig stigningsprocent på seks.
Rygterne var løbet i forvejen om, at Mont Ventoux ville være med igen for første gang siden 2013. Da vandt Chris Froome og slog sin samlede sejr helt fast.
2016-udgaven af Tour de France kan få flere danskere end længe med på startstregen.
Chris Anker Sørensens nye franske mandskab, som i år hed Bretagne-Seche, er afhængig af wild card, men får holdet det, synes danskeren også selvskrevet.
Lars Bak (Lotto) er også en naturlig starter, mens Jakob Fuglsangs deltagelse er afhængig af Astana-holdets taktik i forhold til Vincenzo Nibali i Giro d'Italia og Fabio Aru i Tour de France.
Michael Valgren har gode muligheder for at gentage sin deltagelse fra i år hos Tinkoff-Saxo, og samtidig skulle næste års rute næsten være en invitation til Michael Mørkøv.
Danskeren skifter efter denne sæson til Katusha, hvor han skal være en vigtig hjælperytter for den norske sprinter Alexander Kristoff. Med udsigten til sprinteretaper, kan Mørkøv få en nøglerolle.
Også Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) og Matti Breschel (Cannondale-Garmin) er mulige startere i næste års Tour de France.
/ritzau/