14 internationale titler samt en OL-sølv- og bronzemedalje.
Sådan lyder status på et badminton-år, der aldrig er set lignende her til lands.
- 2016 har været et helt fantastisk år. Året er jo nærmest en uendelig opremsning af sejre. I min optik har det været det største år i dansk badmintons historie, lyder det fra Finn Trærup-Hansen, afgående sportschef i Badminton Danmark.
For landstræner Kenneth Jonassen har den omfattende succes været tæt på uvirkelig.
- Det har været overvældende. Det er næsten svært at kapere, at det er gået så godt.
EM-triumfer i skyggen af hjerneblødning
Det var ellers et dansk badminton-år, der startede på noget nær den værst tænkelige måde.
Dagen inden Danmarks kvartfinale mod værtsnationen Rusland ved EM for hold faldt doublespilleren Carsten Mogensen pludselig om på hotellet i Kazan med en hjerneblødning.
Mogensen blev hasteopereret på et hospital i den russiske millionby, og i skyggen af holdkammeratens ulykke formåede både de danske mænd og kvinder at sikre sig europamesterskaberne for hold.
Mens Carsten Mogensen kæmpede med genoptræningen, drog de bedste danske badmintonspillere i slutningen af april til de individuelle europamesterskaber, hvor det blev til fire danske EM-guldmedaljer ud af fem mulige. Og tre af finalerne var ovenikøbet rent danske.
Historisk dansk guld
Årets historiske danske badmintonhøjdepunkt indtraf i maj, hvor verdensmesterskaberne for kvindelige mandlige hold – Uber Cup og Thomas Cup – fandt sted i Kunshan i Kina.
Efter otte tabte finaler endte de danske mænd for første gang på toppen af verden med en finalesejr på 3-2 over Indonesien.
- Vi vidste inden Thomas Cup, at vi havde et godt hold. Stemningen på holdet var fantastisk, og vi fik endelig den guldmedalje, som dansk badminton har drømt om i alle årene. Det var en fantastisk præstation, lyder sportschef Finn Trærup-Hansens beskrivelse af triumfen i Kina.
- Vi var tæt på at ryge ud i kvartfinalen i Thomas Cup, og i semifinalen var vi også pressede. Vi kunne let have tabt undervejs, men ender med at stå øverst på skamlen. Der er mange ting, der er gået vores vej i 2016, evaluerer Lars Uhre, der indtil efteråret var dansk landstræner.
HK fik hul på Superseries-bylden
I Australien fik Hans-Kristian Vittinghus i juni endelig hul på bylden, da han slog sydkoreaneren Jeon Hyeok-jin i finalen og dermed kunne kalde sig årets første danske Superseries-vinder.
Vittinghus’ triumf i Australian Open markerede samtidig den første af syv danske sejre i de prestigefyldte Superseries-turneringer i 2016. Og de syv titler blev vundet af imponerende seks forskellige konstellationer.
Årets store danske badminton-succes og bredden i toppen er ifølge den afgående sportschef langt fra nogen tilfældighed.
- Vi har nogle spillere, som har præsteret over en lang årrække og har den erfaring, der skal til for at kunne levere de store resultater. Derudover har vi en trænergruppe, der arbejder sammen i et team og som udveksler erfaringer med hinanden.
- Kontinuiteten på trænerområdet er med til at gøre dansk badminton stærk. Og så er samarbejdet mellem landstrænerteamet og spillerne er blevet øget siden 2010, hvor der blev lagt flere arbejdstimer ind i trænerteamet, lyder forklaringen fra Finn Trærup-Hansen.
To bolde fra OL-guld
Midt i juni fik Carsten Mogensen betaling for sit store slid med genoptræningen, da han og makkeren Mathias Boe blev udtaget som Danmarks repræsentant i herredouble ved OL i Rio de Janeiro.
I Brasilien måtte de forsvarende OL-sølvvindere dog sande, at marginalerne denne gang ikke var på deres side. Trods to sejre i tre opgør gik den danske ketsjerduo ikke videre fra gruppespillet.
Håbet om badminton-medaljer blev i stedet placeret på skuldrene damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter samt Viktor Axelsen, og begge kunne hjemføre metal til Danmark.
Damedoublen var blot to bolde fra at stryge helt til tops, men ved dansk føring på 19-16 i tredje og afgørende sæt skruede de japanske modstandere bissen på og snuppede fem bolde i træk og dermed guldmedaljerne.
Viktor Axelsen spillede sig frem til OL-semifinalen, men var chanceløs mod verdenstoeren Chen Long. Kineseren vandt sikkert i to sæt.
Dermed ventede badminton-legenden Lin Dan i kampen om bronzen. Her storspillede unge Axelsen og slog den dobbelte olympiske mester i tre sæt.
Viktor med prik over i’et
Efter OL fulgte tre gode måneder for dansk badminton, hvor Superseries-titler blev vundet en efter en. Kronen på det flotte 2016-værk satte Viktor Axelsen ved sæsonfinalen i Dubai i december.
Viktor Axelsen slog kineseren Tian Houwei i tre sæt efter en sand kraftpræstation, hvor danskeren efter at have vundet første sæt undervejs begyndte at ligne en taber.
Axelsen smed nærmest andet sæt og var bagud gennem det meste af tredje. Den 22-årige fynbo fandt de sidste kraftreserver frem og bragte sig for første gang i tredje sæt i front ved 17-16. Herfra kørte Axelsen fornemt sejren hjem og satte et flot punktum for et forrygende dansk badminton-år.
Og Viktor Axelsen selv havde også svært ved at bevare pessimismen efter den afsluttende finale-sejr i Dubai.
- Det har været et vildt godt år på alle fronter. Thomas Cup og OL-medaljen var helt vilde oplevelser. Og så var Superseries-finalen en god måde at runde året af på.
For den unge badmintonstjerne er sigtekornet allerede rettet mod det kommende års største begivenheder.
- I 2017 er mine mål All England i marts og VM i Skotland i august.
Er målet at vinde de to turneringer?
- Jeg går altid ind til en turnering for vinde, lød det til slut fra en smilende Viktor Axelsen.