Der er fortsat et lille håb om, at badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen kan komme med til sommerens OL i Rio de Janeiro.
For en måned siden blev Mogensen opereret i Rusland, efter at han faldt om på grund af en medfødt udposning i hjernen, og dermed blev der sået tvivl om et af Danmarks store medaljehåb til OL.
Sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, beretter om fremgang hos den 33-årige badmintonspiller, men det går langsomt.
Flere undersøgelser
Om Mathias Boe og Carsten Mogensen kan komme med til OL, ja, det er et stort spørgsmål.
- Det ved vi ikke. Som vi vurderer det, så er de stadigvæk inden for kvalifikationen til OL med de point, som de allerede har optjent, men ellers ved vi ingenting.
- Vi er nødt til at få foretaget flere undersøgelser omkring Carsten, og om hvordan han skal genoptrænes, siger Trærup.
For nylig lagde Carsten Mogensen en video ud på de sociale medier, hvor han slår til en fjerbold, men det betyder ikke, at han er begyndt at spille igen.
- Han er ikke i træning. Det ved vi for lidt til, men det var vigtigt for Carsten at komme hen i hallen for at se, om han kunne ramme bolden. Og det kan han godt, men derfra til at komme i træning, ja der er et langt stykke.
- Lige nu handler det om, at han skal kunne klare almindelige hverdagsting.
- Vi ved ikke, hvor det ender henne, og vi må tage det op, når OL-kvalifikationsperioden slutter den 1. maj, siger Finn Trærup.
Taler normalt
Sportschefen oplyser, at Carsten Mogensen kan gå almindeligt rundt, og han taler også normalt. Til gengæld bevæger han sig ikke særligt hurtigt.
For en måned siden blev badmintonspilleren overført fra Rusland til Rigshospitalet i København, som var hurtig til at udskrive ham. Faktisk så hurtig, at han blev udskrevet den næste dag, hvilket undrer Finn Trærup.
- Han har haft meget at tænke over. Jeg tror, at han kan mærke, at det går fremad, men at han er i en proces, hvor det tager tid.
- I begyndelsen kan man være usikker på, hvor hurtigt det hele vil gå fremad, og i den forbindelse har vi haft behov fra hjælp fra folk, der arbejder med de her ting.
En proces
- Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg havde forventet, at det var en proces, der begyndte på Rigshospitalet, efter at vi fløj ham tilbage til Danmark. Men det skete ikke. Han blev sendt hjem dagen efter.
- Så nu er vi i badmintonforbundet og hos Team Danmark i gang med at samle op på det her, så han kommer til forskellige undersøgelser og holde møder med folk. Så støtter vi op med det, vi kan, siger Finn Trærup.
Sportschefen vil dog ikke sige, at han er skuffet over behandlingen på Rigshospitalet.
- Jeg kender ikke de normale procedurer, men jeg blev overrasket. Nu må vi selv se, hvad vi kan gøre sammen med Team Danmark, siger han.
/ritzau/