Man skal ikke kun fokusere på straf og udelukkelse af atleter, hvis man vil den massive dopingproblematik til livs i international atletik.
I stedet skal man se på, hvordan man får fat i dem, der trækker i trådene i kulisserne.
Sådan lyder et forslag fra Dansk Atletik Forbund efter den tyske TV-station ARD og den engelske avis The Sunday Times har afsløret, at hver tredje OL- og VM-medalje, der blev vundet i perioden 2001 til 2012 i udholdenheds-discipliner blev vundet af atleter, der har afleveret "mistænkelige" blodprøver.
- Vi har i Dansk Atletik Forbund leget med tanken om, hvad der egentlig vil ske i idrætten, hvis formænd, direktører, sportschefer i forbund blev udelukket, hver gang der var et passende antal dopingsager i deres land. Det er en tanke, vi synes er interessant, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, til DR Sporten.
- Vi kan ikke blive ved med bare at slå hårdere og hårdere ned på atleterne, for der dukker bare nye op. Dem der sidder og træffer beslutningerne i kulissen, det er dem, vi skal have fat på. Det er jo helt tydeligt, at der sidder folk på positioner i forbund og i andre ledelsesorganer inden for idrætten, der har en viden, som de ikke agerer på og det skal have konsekvenser, fortsætter Larsen.
Dansk Atletik Forbund vil nu sætte dopingproblematikken på dagsordenen i forhold til det forestående præsidentvalg i det internationale atletikforbund, IAAF.
- Nu skal vi studere den her udsendelse igen, og så vil vi tage kontakt til de respektive kandidater og sige: hvad er jeres reaktion, hvad agter I at gøre ved her, hvordan vil I reagere, forklarer Jakob Larsen.
Han understreger samtidig, at han ser hele emnet som det vigtigste i præsidentvalgkampen.