DBU-formand: Vi styrker fællesskabet i dansk fodbold

DBU-formand Jesper Møller mener, at ny aftale styrker dansk fodbold. Jim Stjerne Hansen kalder aftalen en '"udhuling af DBU".

DBU holder fast i landsholdene, men overdrager ansvaret for Superligaen, pokalturneringen og de danske herredivisioner til Divisionsforeningen. (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Lørdag formiddag blev en historisk aftale for dansk fodbold vedtaget. Dansk Boldspil-Union (DBU) overlader i den nye aftale en stor del af sin magt og indflydelse i dansk fodbold.

Divisionsforeningen overtager ansvaret og driften for Superligaen, pokalturneringen og divisionerne for herrerne, mens breddefodbolden overgår til lokalunionerne.

Tilbage står DBU med ansvaret for landsholdsfodbolden og elitefodbold for kvinder, samt politiske beslutninger, kontakten med Fifa og Uefa og disciplinær- og dommersystemet.

DBU-formand Jesper Møller glæder sig over den nye aftale.

- Det er historisk, at vi kan lave en aftale, der styrker sammenhængskraften og fællesskabet. Det her gælder ikke kun elitefodbolden. Det gælder også breddefodbolden, ligesom at vi også fylder på med kvinde- og pigefodbolden nu, siger DBU-formanden til DR og fortsætter:

- Nu har vi låst tingene fast i en fælles aftale og vision, som skal styrke dansk fodbold, samt talent- og spillerudvikling og udviklingen i klubberne i de næste ti år.

Ambitionerne med aftalen er, ifølge Jesper Møller, at man ønsker det danske herrelandshold og dansk klubfodbold op i top 16 i verden, samtidig med at antallet af danske fodboldspillere skal stige fra 336.000 nu til 450.000 spillere.

Ikke alle jubler

Forslaget bliver ikke bifaldet af alle. Den tidligere generalsekretær i DBU Jim Stjerne Hansen havde forberedt en lang tale til dagens afstemning, men endte med ikke at få adgang til talerstolen.

Jim Stjerne Hansen mener, at aftalen er yderst kritisk for DBU's rolle i dansk fodbold.

- Jeg synes, at den her aftale udhuler DBU og deres muligheder for at være Danmarks vidtfavnende og centrale fodboldorganisation, siger Jim Stjerne Hansen til DR.

- Man trækker al fodboldadministration og afvikling ud af DBU. Man efterlader DBU med landsholdene og kvindernes elitefodbold, og det er jo ikke ret meget.

Sådan ser Jesper Møller ikke på den nye aftale. Han mener tværtimod, at DBU følger med udviklingen.

- Vi har spurgt klubberne til råds. Vi har fået kritik for at være for gammeldags i vores tankegang. Derfor er det her en del af vores reformer i DBU. Vi rykker tættere på klubberne og hylder det, som vi kalder nærhedsprincippet.

Aftalen gælder som minimum frem til år 2028.