Unge dropper i stigende grad de traditionelle medier og hopper over på udenlandske streamingtjenester og ned i feedet på sociale medier. For at vende den udvikling og sikre, at public service også står stærkt i fremtiden, har ungerådet udarbejdet en række anbefalinger til, hvordan medier kan skabe relevant indhold med fokus på repræsentation, foreningsliv og landdistrikter.
Forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd Christine Ravn Lund er ikke i tvivl om, at unges idéer er vigtige.
- De 11 ungerepræsentanter har formået at tænke ud af boksen og komme med gode bud på, hvordan public service-tilbuddene til unge både lokalt og nationalt kan styrkes. Jeg glæder mig til at se anbefalingerne blive ført ud i livet.
Hele mediebranchen kan få glæde af unges anbefalinger
Siden januar 2023 har 11 unge repræsentanter fra frivillige børne- og ungdomsorganisationer på tværs af Danmark, i regi af ungerådet, diskuteret fremtidens public service. Det er foregået gennem workshops, hvor de blandt andet har beskæftiget sig med sammenhængskraft på tværs af landet, mediernes algoritmer, platforme og meget mere.
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, er glad for, at det er et bredt udsnit af unge fra hele landet, der har haft mulighed for at bidrage.
- I løbet af året har Ungerådets medlemmer haft frie tøjler til at tænke kreativt og arbejde med anbefalinger til fremtidens public service, og jeg glæder mig over, at de nu er kommet med et indspark til debatten om fremtidens public service.
DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn er ikke i tvivl om, at anbefalingerne kan bruges langt ud over ungdomsredaktionerne.
- Ungerådets arbejde er noget hele den danske mediebranche kan få glæde af. Jeg håber, at vi med anbefalinger fra Ungerådet kan styrke sammenhængskraften på tværs af generationen og landet. Ikke kun på P3, som allerede er godt i gang med mange af de ting, ungerådet anbefaler, men også DR’s øvrige tilbud mere bredt set.