Puk Damsgård får ros og hæder af håndværkere

DR’s Mellemøsten-korrespondent blev tirsdag hædret af Håndværkerforeningen København for at være 'en knalddygtig formidler'.

Puk Damsgård kan nu også kalde sig 'æreshåndværker'. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix Denmark)

Puk Damsgård har fået priser før, men det var alligevel fra en lidt uventet kant, at DR’s Mellemøsten-korrespondent tirsdag aften modtog hæder på Københavns Rådhus og for øjnene af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Her fik Puk Damsgård overrakt Æresprisen fra Håndværkerforeningen København. Den blev overdraget ved Håndværkerforeningens traditionsrige medaljeuddeling, hvor dygtige, nyuddannede håndværkere bliver fejret.

Æresprisen er blevet uddelt siden 1973, og med prisen ønsker Håndværkerforeningen ’at hylde en person, hvis virke i ganske særlig grad har sat sig spor’, som det hedder.

- Puk Damsgård er, kort sagt, en knalddygtig formidler. Hun har dedikeret sit liv til at gøre os andre klogere på verden, særligt Mellemøsten, og det mestrer hun til perfektion. Hvad enten det gælder formidlingen af de storpolitiske og regionale udfordringer, der udspiller sig i regionen, eller de små hverdagshistorier om helt almindelige menneskers daglige liv og hverdag, lød det blandt andet fra Håndværkerforeningens formand, oldermand og malermester Per Vangekjær, i begrundelsen for at udpege Puk Damsgård som æreshåndværker.

Bred og nuanceret forståelse

Han begrundede det videre:

– At viden udefra gør os klogere og dygtigere, ved vi alt om inden for håndværksfagene. Med sin vedholdende stræben, flid og dygtighed har Puk Damsgård været med til at skabe en bredere og mere nuanceret forståelse af den verden vi lever i, sagde Per Vangekjær.

Med udnævnelsen fik Puk Damsgård et æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til den, de unge håndværkere modtog for et særligt fremragende svendestykke.

Selv siger hun om sin nye titel:

- Jeg er i sagens natur beæret over at modtage den fine hæder. Journalistik er i den grad også et håndværk – et håndværk, vi hele tiden skal forfine og udvikle. Og hvis det jeg laver kan være en inspiration for andre, kan jeg vist ikke bede om meget mere.

Tidligere har navne som Trine Dyrholm, Jussi Adler-Olsen, Bertel Haarder, Ulrik Wilbek og Ghita Nørby blandt andre fået prisen som ’Årets Æreshåndværker’.