’Kaj og Andrea’ vender tilbage på skærmen

Det ikoniske vennepar ’Kaj og Andrea’ har premiere med helt nye programmer på DR’s Minisjang, der allerede på kort tid har fået godt tag i småbørnsfamilierne.

  • Der bliver også sunget sange, for det er svært at sige ’Kaj og Andrea’ uden at bakke snagvendt, altså snakke bagvendt. (© Framegrab)
  • 50 år efter premieren på deres første program vender ’Kaj og Andrea’ tilbage på skærmen. (© Framegrab)
  • I 10 nye programmer kaster Kaj og Andrea sig over flere forskellige ting og situationer, småbørn kan genkende fra egen hverdag – blandt andet et hamrebræt, en mobiltelefon, at få cykelhjelm på, et klodstårn og en iPad. (© Framegrab)
1 / 3

’Kaj og Andrea’ på Minisjang er 10 helt nye programmer med den solsikkefrøglade papegøje og jazzede frø. Programmerne er udviklet særligt til småbørnsmålgruppen og udkommer i anledning af 50 års-jubilæet for de allerførste programmer.

- Vi glæder os til at invitere børnene ind i Kaj og Andreas univers, måske for allerførste gang, men også til at give forældre og bedsteforældre et nostalgisk gensyn med egne barndomsminder. I Danmark har vi en stolt tradition, når det gælder børneindhold, og her er ’Kaj og Andrea’ et tydeligt eksempel på en del af den kultur og arv, dansk børne-tv stadig står på skuldrene af i dag, siger Marlene Boel, chef for DR B&U.

De nye programmer med ’Kaj og Andrea’ har premiere den 3. september på småbørnstilbuddet Minisjang.

Tidligere på året blev Minisjang lanceret som et public service-alternativ skræddersyet til de 1-3-årige, der allerede i høj grad bruger medier. Under et halvt år efter lanceringen er Minisjang blevet meget velkendt blandt småbørnsfamilierne.

- 83 procent af småbørnsforældrene kender Minisjang, og det fortæller os, at brugerne virkelig tager det til sig, når vi laver et kompromisløst digitalt tilbud. Vi har en stærk børnekultur i Danmark, og vi bestræber os på at tilbyde originalt, dansk indhold, der tager afsæt i børnenes egen virkelighed og gør en forskel for dem. Vores ambition er at begejstre børnene og at gøre dem nysgerrige eller klogere på deres liv og verden omkring dem, siger Morten Skov Hansen, der er chef for DR Ultra, Ramasjang og Minisjang.

’Kaj og Andrea’ spejler børns følelser

Når småbørnene inviteres ind i Kaj og Andreas univers i de 10 nye afsnit, sker det på en måde, så småbørnene kan spejle sig i programmerne og lære noget af dem.

I de nye programmer kaster Kaj og Andrea sig blandt andet over et hamrebræt, en iPad, et klodstårn, de får cykelhjelm på, og så bliver de irriterede, når Oles telefon ringer og forstyrrer dem i legen.

Der bliver naturligvis også sunget sange, for det er svært at sige ’Kaj og Andrea’ uden at bakke snagvendt, altså snakke bagvendt.

- Kaj og Andrea har et rigt følelsesliv ligesom børnene, der ser med – de er spontane, nysgerrige, drillende, glade, legesyge og kan nogle gange også være lidt hårde ved hinanden. Småbørnene har ikke nødvendigvis så meget sprog endnu, og derfor har det stor værdi, når de oplever andre sætte ord på følelser, de kan genkende, siger Marlene Boel og forklarer videre: - Kaj og Andreas sange er klassikere med en smittende barnlig glæde, og de fleste forældre og bedsteforældre kan huske selv at have sunget med på ’Vennesangen’ og ’Bakke snagvendt’. Det er et meget fint arvestykke, der er bragt til live og som nu gives videre til næste generation.