Seere og studerende over hele verden stifter for øjeblikket flittigt bekendtskab med DR’s dokumentar ’Kampagnen mod klimaet’, som blev vist på DR1 sidste forår og fortsat kan ses på DRTV.
Indtil videre har flere end 30 public service-stationer i for eksempel Tyskland, Frankrig, Belgien, Canada, Spanien, Schweiz, Irland, hele Skandinavien og store dele af det østlige Europa enten vist eller sikret sig retten til at vise Mads Ellesøes dokumentar.
Samtidig med det er DR Salg ved at indgå en aftale med en stor satellitkanal, hvilket betyder, at ’Kampagnen mod klimaet’ snart kan ses over hele verden, ligesom flere udbydere også køber dokumentaren til streaming og festivaler. På samme måde har DR lavet en aftale med den internationale undervisningsplatform med navnet Film Platform, så blandt andre universiteter over hele verden kan benytte dokumentaren som en del af undervisningen.
’Kampagnen mod klimaet’ fortæller historien om, hvordan en gruppe mænd i årtier har forsøgt at forhindre, at der bliver gjort noget ved klimaforandringer. I DR-dokumentaren fortæller en række insidere om, hvordan de har gjort det og samtidig har været med til at afspore kampen mod klimaforandringer. Dokumentaren beretter også om, hvordan ’Kampagnen mod klimaet’ har modtaget millioner fra verdens største olieselskaber.
Konspirationer og miljø
- Der er en exceptionel stor interesse for DR-dokumentaren, og det er fantastisk, at den kommer så bredt ud i verden. Det, tror jeg, der er mange grunde til – ud over at den er skruet godt sammen journalistisk, siger Kim Christiansen, der er redaktør for dokumentarer og co-produktioner i DR Salg.
Han fremhæver blandt andet, at kilderne i programmerne taler engelsk, har særligt fokus på USA, hvad mange havde op til præsidentvalget i efteråret, ligesom ’Kampagnen mod klimaet’ også indeholder ’populære emner’ som konspirationer, klima og miljø. Samtidig er der stor efterspørgsmål efter dokumentarer til sendeflader over hele verden for øjeblikket.
- Det er en vigtig global afsløring, der kommer frem i DR’s dokumentar, og jeg oplever, at ’Kampagnen mod miljøet’ bliver debatteret flittigt i de lande, den bliver solgt til, siger Kim Christiansen.
Ligesom det er tilfældet med denne dokumentar, sker det for øvrigt jævnligt med DR’s dokumentarer, at de bliver solgt til undervisning internationalt, når de er færdige med at blive vist på skærmen.
- Det har vi ikke mindst set med dokumentarer om historie, sociale emner, arkitektur, køn, seksualitet, menneskerettigheder og som her miljø og klima, forklarer Kim Christiansen.
Han forventer, at den store interesse for DR-dokumentaren fortsætter, når DR Salg efter påske er med på den internationale salgsmesse MIPTV. Normalt bliver den holdt i Cannes i Frankrig, men på grund af coronapandemien bliver messen nu for tredje gang holdt virtuelt.
- •
Se ’Kampagnen mod klimaet’ på DRTV her